Mer information om Cru Classé Pessac-Léognan AOP - Château Haut Bailly
I glaset har Pessac-Léognan Cru Classé från Château Haut Bailly en ljus rubinröd färg. Hållt i en liten vinkel avslöjar Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man vrider på vinglaset kan man se en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset visar detta röda vin från Château Haut Bailly aromer av surkörsbär, björnbär och lila, kompletterat med andra fruktiga nyanser. Château Haut Bailly Pessac-Léognan Cru Classé imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i Icon-segmentet, förtrollar detta franska vin med sin fina balans trots sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta sammetslena röda vin presenterar sig balanserat och komplext på gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Pessac-Léognan, glädjer sig äntligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Haut Bailly Pessac-Léognan Cru Classé
Grunden för den balanserade Pessac-Léognan Cru Classé från Frankrike är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Det är uppenbart att Pessac-Léognan Cru Classé också bestäms av Pessac-Léognan klimat och vinodlingsstil. Detta franska vin kan i ordets bästa bemärkelse beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett utomordentligt imponerande sätt. Vid optimal mognad skördas druvorna till Pessac-Léognan Cru Classé uteslutande för hand utan hjälp av grova och föga selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på franska ekfat.
Matrekommendation för Château Haut Bailly Pessac-Léognan Cru Classé
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt komplement till pasta med korvknyten, purjolökssoppa eller spenatgratäng med mandlar.
- Fler produkter från Château Haut-Bailly