Mer information om Pessac-Léognan AOP Grand Cru Classé - Château Smith Haut Lafitte
Château Smith Haut Lafitte Pessac-Léognan Grand Cru Classé är ett förstklassigt rödvin. Det har en underbart ljus, rubinröd färg. Om man snurrar vinglaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Doften av detta röda vin från Bordeaux bjuder på toner av hallon, surkörsbär, syren och jordgubbar. Om vi spårar aromen ytterligare läggs fänkål till.
På gommen öppnar Pessac-Léognan Grand Cru Classé från Château Smith Haut Lafitte behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. På tungan kännetecknas detta välbalanserade röda vin av en enormt sammetslen textur. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Pessac-Léognan, fängslar äntligen med en extraordinär efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Smith Haut Lafitte Pessac-Léognan Grand Cru Classé
Detta balanserade röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt i grusjordar. Uppenbarligen bestäms Pessac-Léognan Grand Cru Classé också av klimat- och stilistiska faktorer Pessac-Léognan. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är utomordentligt imponerande. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Detta följs av jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den eleganta Pessac-Léognan Grand Cru Classé ytterligare 18 månader på ekfat.
Matrekommendation för Château Smith Haut Lafitte Pessac-Léognan Grand Cru Classé
Drick detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till spaghetti med kapris-tomatsås, bräserad kyckling i rödvin eller gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram.
- Fler produkter från Château Smith Haut Lafitte