Mer information om Pessac-Leognan Blanc AOP 3,0 l Jeroboam - Domaine de Chevalier
Den fatlagrade Pessac-Leognan Blanc 3,0 l Jeroboam från vinodlingsregionen Bordeaux avslöjar en tät blekgul färg i glaset. I mitten ändras tonen till en charmig bärnstensgul färg. Den första näsan av Pessac-Leognan Blanc 3.0 l Jeroboam avslöjar nyanser av päron, passionsfrukt och persikor. De fruktiga nyanserna i bouqueten får sällskap av toner från fatlagring, t.ex. ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc 3,0 l Jeroboam imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla vita vin underbart tät. Avslutningen på detta utmärkta vita vin från vinodlingsregionen Bordeaux är fängslande med sin extraordinära efterklang.
Vinifiering av Domaine de Chevalier Pessac-Leognan Blanc 3.0 l Jeroboam
Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla cuvéen Pessac-Leognan Blanc 3.0 l Jeroboam från Domaine de Chevalier är druvorna Sauvignon Blanc och Semillon. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i stora träfat vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Pessac-Leognan Blanc 3,0 l Jeroboam i flera månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Pessac-Leognan Blanc 3.0 l Jeroboam från Domaine de Chevalier
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller grönsakscouscous med köttbullar av nötkött.
- Fler produkter från Domaine de Chevalier