Petit-Figeac Saint-Émilion AOC 1er Cru Classé - Château Figeac
Mer information om Petit-Figeac Saint-Émilion AOC 1er Cru Classé - Château Figeac
Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé från Château Figeac i Bordeaux har en ljuslila färg i glaset. Efter den första virvlingen kan du känna en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Doften av detta röda vin från Bordeaux övertygar med aromer av björnbär och svarta vinbär. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs vanilj och blåbär till.
Château Figeac Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé är behagligt torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, som man kan förvänta sig i ett vinikonsegment. På gommen är texturen i detta välbalanserade röda vin underbart sammetslen. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, glädjer äntligen med betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från jordarna som domineras av lera och silikatsten.
Vinifiering av Château Figeac Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé
Den balanserade Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av silikatsten och lera. Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand när de är perfekt mogna. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den eleganta Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé ytterligare 15 månader på ekbarriquer.
Rekommenderad mat för Petit-Figeac Saint-Émilion 1er Cru Classé från Château Figeac
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till purjolökssoppa, bräserad kyckling i rött vin eller torsk med gurka-senapsgrönsaker.
- Fler produkter från Château Figeac