Mer information om Piemonte Barbera Freisa DOC - G.D. Vajra
Den kraftfulla Piemonte Barbera Freisa från G.D. Vajras penna glider in i glaset med en tät rubinröd. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket är uppenbart i klara kyrkfönster vid glasets kant. Till näsan avslöjar detta G.D. Vajra-rödvin alla slags plommon, röda vinbär och hallon.
G.D. Vajra Piemonte Barbera Freisa presenterar sig underbart torr för vinälskaren. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Piemonte, som kan mogna väl, är fängslande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av G.D. Vajra Piemonte Barbera Freisa
Detta kraftfulla röda vin från Italien vinifieras från druvsorterna Barbera och Freisa. Piemonte Barbera Freisa är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna italienska utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för G.D. Vajra Piemonte Barbera Freisa
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till grönsaker. Det är ett perfekt tillbehör till grönsakskuskus med köttbullar, bräserad kyckling i rött vin eller kokt kalvfilé med bönor och tomater.
- Fler produkter från G.D. Vajra