Mer information om Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC - Esterhazy
Den kraftfulla Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC från Esterhazy flyter in i glaset med en tät ljusröd. Med en liten rörelse i sidled avslöjar vinglaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid glasets kant. I glaset erbjuder detta röda vin från Esterhazy aromer av björnbär och apelsiner, kompletterade med svart körsbär, kanel och skogsgolv. Detta vin imponerar med sin elegant torra smak. Det tappades på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet förtrollar detta österrikiska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Det mogna rödvinet från vinodlingsregionen Burgenland bjuder på en mycket lång eftersmak. Återigen dyker inslag av apelsin och björnbär upp.
Vinifiering av Esterhazy Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC
Den kraftfulla Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC från Österrike är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Pinot Noir. Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC är ett gammalt världsvin genom och igenom, eftersom denna österrikare utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter sker jäsningen i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC i flera månader på österrikiska ekfat.
Matrekommendation för Pinot Noir Ried Hundertpfunder DAC från Esterhazy
Detta österrikiska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som passande vin till gåsbröst med rödkål och mejram, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller osso buco.
- Fler produkter från Esterházy