Mer information om Pörlapa Barbera d'Asti Superiore DOC - Boeri Alfonso
Namnet: Även farföräldrarna kunde uttrycka sin beundran med ett ord när de såg något mycket speciellt, Pörlapà !!! (i Asti-dialekten: att vara mållös av förundran och häpnad). Efter detta utrop, som är typiskt för detta område, namngavs det viktigaste vinet för vingården.
Boeri Alfonso 's Pörlapa är ett elegant vin med fyllig kropp. I glaset har det en intensiv mörkröd färg, nästan ogenomtränglig. Doften bjuder på en intensiv bouquet av mogna svarta frukter samt rostade aromer, tjära och choklad. I munnen blandas frukt- och ekfatssmaker harmoniskt och avslutningen är imponerande.
Den optimala dryckestemperaturen är 18-20 °C. Vinglasen bör helst ha en bred öppning för att säkerställa optimal syresättning, vilket gör att den rika bouqueten kan utvecklas. Ett vin för stora tillfällen. Det passar till läckra rätter av rött kött eller vilt.
Vingårdarna sträcker sig från kullarna i Bricco Quaglia till Bionzo di Costigliole d`Asti. Gallringen av druvorna sker i slutet av juli, skörden av de bästa druvorna i små lådor i början av september, därefter lätt och försiktig pressning, maceration och jäsning på skalen i 7/8 dagar, avslutad jäsning och lagring delvis på barriquefat i 18 månader och en lång period av vila i flaskan före försäljning.
- Fler produkter från Alfonso Boeri