Pomerol AOC - Château La Cabanne
Mer information om Pomerol AOC - Château La Cabanne
Den fatlagrade Pomerol från vinodlingsregionen Bordeaux visar en tät karmosinröd färg i glaset. Om Bordeaux-glaset hålls i en liten vinkel syns en charmig granatröd nyans i kanten. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i kyrkfönster på glasets kant. I glaset visar detta röda vin från Château La Cabanne aromer av brioches, sura körsbär och björnbärsgelé, kompletterat med lakrits. I gommen börjar Pomerol från Château La Cabanne underbart torrt, greppigt och aromatiskt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört sammetslen textur. I avslutningen bjuder detta mogna vin från vinodlingsområdet Bordeaux på en härlig längd. Återigen finns det antydningar till björnbärsgelé och surkörsbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de lerdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château La Cabanne Pomerol
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvorna Cabernet Franc och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i jordar gjorda av lera. Uppenbarligen bestäms Pomerol också av mer än bara jorden Pomerol. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 20 månaders lagring på barriquer av fransk ek.
Matrekommendation för Pomerol från Château La Cabanne
Detta franska vin avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till pasta med korvklimpar, gåsbröst med rödkål och mejram eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Château La Cabanne