- Detta röda vin av druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot passar utmärkt till rätter som grönsakscouscous med köttbullar eller ankbröst med sockerärtor
- Dess ursprung i Bordeaux gör detta vin till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Ett kraftfullt rött vin som passar utmärkt till grillat
Pomerol AOC - Château Petit-Village
Mer information om Pomerol AOC - Château Petit-Village
Château Petit-Village Pomerol är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Om Bordeaux-glaset hålls i en liten vinkel syns en charmig granatröd nyans i kanten. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta rödvin en hög viskositet, vilket syns i kyrkfönster på kanten av glaset. Hällt i ett Bordeaux-glas visar detta rödvin från den gamla världen underbart uttrycksfulla aromer av svarta vinbär, björnbär och surkörsbär, avrundade av ytterligare fruktiga nyanser som bidrar till åldrandet i träfat.
I gommen är Pomerol från Château Petit-Village behagligt torrt, greppigt och aromatiskt. Detta silkeslena rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. I eftersmaken bjuder detta mogna vin från vinodlingsregionen Bordeaux på en härlig längd. Återigen finns det inslag av björnbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Petit-Village Pomerol
Den kraftfulla Pomerol från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på grusjordar. Pomerol är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, eftersom detta franska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 15 månaders lagring på ekfat.
Matrekommendation för Château Petit-Village Pomerol
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15-18°C. Det är perfekt som tillbehör till gourmeträtter. Det passar perfekt till gåsbröst med rödkål och mejram, potatispanna med lax eller spenatgratäng med mandel.
- Fler produkter från Château Petit-Village