Mer information om Pomerol AOP - Château Lagrange
Den fatlagrade Pomerol från vinodlingsregionen Bordeaux presenterar sig i en tät rubinröd i glaset. Vid kanterna visar detta franska röda vin också en övergång till granatröd. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög densitet och fullhet, som kan ses i tydliga kyrkfönster vid glasets kant. Näsan på detta röda vin från Bordeaux övertygar med inslag av röda vinbär, hallon, lila och svarta vinbär. Det är just den fruktiga karaktären som gör detta vin så speciellt.
Château Lagrange Pomerol är underbart torrt. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta sammetslena rödvin är fylligt och mångfacetterat i gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Pomerol, är fängslande med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska fasetter av jordarna som domineras av lera och grus. I Bordeaux växer de vinstockar som ger druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. Pomerol är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Pomerol uteslutande för hand utan användning av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av 16 månaders mognad på ekfat.
Matrekommendation för Château Lagrange Pomerol
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som sällskapsvin. Det är perfekt som tillbehör till fyllda paprikor, osso buco eller potatispanna med lax.
- Fler produkter från Château Lagrange