♥ För närvarande 15 811 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Viner från Portugal

(373)

Portugal - stora sjömän, stora korkekar, stora portugisiska viner. Landet vid Atlantkusten blomstrar med nya idéer, gamla traditioner och en mängd olika druvsorter som ger portugisiskt vin dess unika karaktär. 

Läs mer Handla om Viner från Portugal
Stängfilter
från till
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Inga resultat hittades för filtret!
Vinho Verde - Casal Garcia
Vinho Verde - Casal Garcia
Vitt vin halvtorrt Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Vinho Verde Rosé DOC - Casal Garcia Vinho Verde Rosé DOC - Casal Garcia
Rosévin halvsöt Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Tapada de Villar Tinto 2021 - Quinta das Arcas Tapada de Villar Tinto 2021 - Quinta das Arcas
Rött vin torr Portugal Alentejo (PT)
Vinho Verde Seixoso Rosado 2022 - Quinta da Lixa
Vinho Verde Seixoso Rosado 2022 - Quinta da Lixa
Rosévin halvtorrt Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Quinta das Setencostas Alenquer Rotwein
Quinta das Setencostas Alenquer DOC 2018 - Casa Santos Lima
Rött vin torr Portugal Estremadura (PT) Alenquer DOC (POR)
Vinho Verde Seixoso DOC - Quinta da Lixa
Vinho Verde Seixoso DOC - Quinta da Lixa
Vitt vin halvtorrt Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Loureiro & Alvarinho Vinho Verde DOC - Quinta da Aveleda
2020
2021
Loureiro & Alvarinho Vinho Verde DOC - Quinta da Aveleda
Vitt vin torr Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Alvarinho Pouco Comum VR 2022 - Quinta da Lixa Alvarinho Pouco Comum VR 2022 - Quinta da Lixa
Vitt vin torr Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Sangria - Casal Garcia Sangria - Casal Garcia
Vinbaserad dryck Sangria söt Portugal Minho (PT)
Portugiesischer Rosé lieblich 1,0 l - Peter Mertes Portugiesischer Rosé lieblich 1,0 l - Peter Mertes
Rosévin halvsöt Portugal
Madeira Flagman's Medium Sweet 1,0 l - Henriques & Henriques Madeira Flagman's Medium Sweet 1,0 l - Henriques & Henriques
Fortified Wine Madeira halvtorrt Portugal Madeira (PT) Madeira DOC (POR)
Ferreira Ruby Port - Porto Ferreira Ferreira Ruby Port - Porto Ferreira
Fortified Wine Portvin söt Portugal Douro & Porto (PT)
bio bio
Monólogo Arinto P24 Vinho Verde DOC 2021 - A&D Wines Monólogo Arinto P24 Vinho Verde DOC 2021 - A&D Wines
Vitt vin torr Portugal Vinho Verde (PT) Vinho Verde DOC (POR)
-
White Port - Niepoort
Fortified Wine Portvin halvtorrt Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
- Churchill Estates Douro Red 2019 - Churchill's Estates
Rött vin torr Portugal Douro & Porto (PT)
-
Escudo Real Vinho Verde DOC 2022 - Quinta da Lixa
Vitt vin torr Portugal Minho (PT) Vinho Verde DOC (POR)
Vinho Tinto 2020 - Casal Garcia
Vinho Tinto 2020 - Casal Garcia
Rött vin torr Portugal Estremadura (PT) Lisboa VR (POR)
DRICKS!
Tawny Port - Osborne
Tawny Port - Osborne
Fortified Wine Portvin Portugal Douro & Porto (PT)
29 Grapes Reserve Port - Quinta do Portal 29 Grapes Reserve Port - Quinta do Portal
Fortified Wine Portvin söt Portugal Douro & Porto (PT)
Grandes Quintas Colheita Douro 2019 - Casa d'Arrochella Grandes Quintas Colheita Douro 2019 - Casa d'Arrochella
Rött vin torr Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
Porta 6 Rosé 2021 - Vidigal Wines Porta 6 Rosé 2021 - Vidigal Wines
Rosévin torr Portugal Estremadura (PT) Lisboa VR (POR)
bio bio
vegan vegan
Quinta Esteveira Reserva Douro 2019 - Casal Dos Jordões Quinta Esteveira Reserva Douro 2019 - Casal Dos Jordões
Rött vin torr Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
Cruz Ruby Port - Porto Cruz Cruz Ruby Port - Porto Cruz
Fortified Wine Portvin söt Portugal Douro & Porto (PT) Douro DOC (POR)
- Ruby Port - Niepoort
Fortified Wine Portvin söt Portugal Douro & Porto (PT) Porto DOC (POR)
Fine Dry - Vinhos Justino Henriques Fine Dry - Vinhos Justino Henriques
Fortified Wine Madeira torr Portugal Madeira (PT) Madeira DOC (POR)
1 från 15

Vin från Portugal är vinarv

Alla som har rest runt i vinets stora värld känner till portvin, Madeira, Vinho Verde och andra typiska tunga och tanninrika rödviner som framställs av inhemska och nästan okända druvor. Upptäck Portugals quintas och deras skatter. Med VINELLO och portugisiskt vin i en optimistisk anda.

En syntes av motsatser - vin från Portugal

Den dynamik som finns i de gamla traditionerna i det inre av landet och de nya tillvägagångssätten längs Atlantkusten i norr tycks ha stannat upp. Det kan bero på den höga status som portugisiskt vin har uppnått genom omsorg, hårt arbete och unika druvsorter. Varför förbättra något när alla smakar det? Världsberömda portviner och madeiraviner är exportsuccéer, Vinho Verde, som står för Portugals lätthet som ingen annan, och tunga, kraftfulla rödviner, som man kan förvänta sig av en soldränkt floddal. Portugisiska viner visar sig för finsmakare på många olika sätt.

Portugisiska vinspecialiteter

Portvin

Det mest kända vinet från Portugal är utan tvekan det söta och starka portvinet från Dourodalen i det inre av landet. Namnet kommer dock från de stora vingårdarna i hamnstaden Porto, där portvinet lagras i överdrivet stora fat. De starkvinerade vinerna mognar på träfat i minst 2 och upp till 10 år för att fullt ut utveckla sin arom och smak. En fin sötma utvecklas, vilket gör portvinet mycket lagringsbart och mycket populärt som dessertvin och aperitif.

Vinho Verde

Högt uppe i norra Portugal är det "gröna vinet" hemma. Efter portvinet är det den viktigaste exporten från portugisisk vinodling. De vita druvsorterna Alvarinho, Trajadura, Pederñao och Avesso, som ofta odlas på pergolor, en pergola som är täckt med vinstockar, ger till exempel ett friskt, lätt och lågalkoholiskt vitt vin som är idealiskt att dricka som ung och njuta av. Kännetecknande för Vinho Verde är en lätt, syrlig kolsyra som nästan uppmanar till att dricka. Namnet syftar inte så mycket på den gröna färgen - Vinho Verde finns både som vitt och rött vin - utan på det gröna landskapet i Minho-regionen och det faktum att vinet huvudsakligen dricks ungt.

Madeira

Madeiravin, liksom portvin, är ett starkvin där jäsningen avbryts genom tillsats av ren alkohol. Den speciella egenskapen ligger i förvaringen vid höga temperaturer på upp till 75 °C, vilket är tänkt att simulera de ursprungliga sjöresorna genom tropikerna, där vinets distinkta smak först uppstod. Det som tidigare var en slump är nu reglerat. Tillåtna druvsorter är Malvasia, Verdelho och Sercial, och alkoholhalten måste ligga mellan 17 och 22 volymprocent för att få bära det välklingande namnet Madeiravin.

Portugals vinodlingsregioner

Trots de berömda företrädarna för portugisiskt vin anses ett kraftfullt och kryddigt rött vin vara typiskt för portugiserna, av vilka cirka 15 % lever av vinodling. På 240 000 hektar, 5 vinodlingszoner och 40 vinodlingsområden för kvalitetsvin, varav 26 har DOC-status, odlar och pressar vinodlarna en mängd inhemska och ibland även rotlösa druvsorter i landets spridda quintas. Följ med oss på en kort utflykt längs Atlantkusten, genom pittoreska dalar och över porlande bäckar.

Alto Douro

Vinodlingsregionen i norra Portugal anses vara den äldsta i världen och sträcker sig långt in i landets inre. På de branta terrasserna trivs vinrankorna på skifferjordar som har lagrat tillräckligt med fukt för att vinrankorna lätt ska kunna överleva de långa, varma somrarna. Touriga Nacional, Tinta Roriz och Tinta Barocca utgör grunden för portvinet här, och en stor del av skörden används också till tunga röda viner.

Vinho Verde och Minho

Mellan Atlanten och Dourodalen ligger vinodlingsområdet Vinho Verde och Minho. Med hjälp av havsbrisen och det regniga klimatet trivs de vita druvsorterna här. Denna extremt bördiga region står för ungefär en femtedel av Portugals totala avkastning. Den färska Vinho Verde är därför vinodlarnas viktigaste exportvara när det gäller volym. Många skatter lämnar dock aldrig landet och konsumeras alltför lätt av lokalbefolkningen. Oroa dig inte - vi har tagit med oss några goda specialiteter från det nordligaste vinodlingsområdet för portugisiska viner.

Alentejo

Öster om Lissabon sträcker sig Alentejos stora vetefält, där man än idag kan hitta stora mängder korkekar. Men regionen på gränsen till Spanien har inte bara gjort sig ett namn med naturkork. Tack vare det varma klimatet, de näringsrika ler- och lerjordarna och konstbevattningen har Alentejo fått en framväxande vinindustri med fokus på starka röda viner.

Estremadura

Vinodlingsregionen Estremadura sträcker sig längs Atlantkusten från Lissabon till Leiria och är Portugals största vinodlingsregion med cirka 60 000 hektar. Merparten av området är planterat med vita druvsorter. Många vinodlingsområden med DOC-status ligger mellan kustbältet och det kuperade inlandet. Liksom i de flesta portugisiska vinodlingsområden odlas huvudsakligen inhemska druvsorter i Extremadura.

Peninsula de Setubal (tidigare Terras do Sado)

Viner med beteckningen Terras do Sado garanterar ett ädelt och traditionellt ursprung för fina vita viner och kraftfulla röda viner. De två DOC-regionerna Palmela och Setúbal förenas till vinregionen Península de Setúbal och har producerat kvalitetsviner på kalk- och lerrika jordar i över hundra år. I hjärtat av Portugal produceras också det ädla söta likörvinet Moscatel de Setúbal, som är dessertvin nummer tre efter portvin och Madeira.

Kvalitetsnivåerna för portugisiskt vin

I vinlagstiftningen i Portugal finns det tre kvalitetsnivåer som är jämförbara med den franska klassificeringen. De bygger på geografiska beteckningar och anger druvsorter, avkastning och alkoholhalt.

  • Vinho, tidigare Vinho de Mesa, är ett bordsvin utan geografisk beteckning. En del av dessa är enkla viner, men högkvalitativa viner kan deklareras som Vinho för att kringgå de strikta riktlinjerna i DOC-bestämmelserna.
  • Indicação Geográfica Protegida (IGP), tidigare Vinho Regional, motsvarar landvin med skyddad ursprungsbeteckning. Dessutom föreskrivs druvsort och alkoholhalt, men de är mycket mer löst definierade än villkoren för ett kvalitetsvin.
  • Denominação de Origem Protegida (DOP) / Denominação de Origem Controlada (DOC) ersatte 2011 kvalitetsnivån Indicação de Proveniência Regulamentada (IPR) och är den högsta och vanligaste kvalitetsnivån för portugisiskt vin. Druvsort, alkoholhalt, syra, färg, lagringstid och arom regleras.

Dessutom skiljer sig åldern på portugisiska viner åt på följande sätt

  • Verdes: Unga viner som ska avnjutas omedelbart
  • Maturo: Mogna viner som ofta har lagrats på fat
  • Garrafeira: Toppviner med mycket lång lagring på fat

Köp portugisiskt vin billigt på nätet

Oavsett om det handlar om fina vita viner från kusten, fylliga röda viner från inlandet eller starkviner från Portugals quintas - upplev mångfalden i den växande vinodlingsnationen Portugal på VINELLO. Beställ portugisiska röda viner, vita viner och portviner av hög kvalitet billigt och enkelt online. Så snart de anländer från Portugal skickar vi dina portugisiska viner till dig så fort som möjligt. Kanske med fartyg, kanske inte - i alla fall snabbt, pålitligt och säkert. Köp vin från Portugal billigt och gör en resa med VINELLO.

Upp Upp
Upp