Mer information om Cabernet Sauvignon Merlot Reserve - Villa Maria
Den fatlagrade Cabernet Sauvignon Merlot Reserve från vinodlingsområdet på Nya Zeelands nordö presenteras i ett ljust purpurrött glas. När man snurrar på vinglaset kan man se en förstklassig balans i detta rödvin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Detta röda vin från Nya Zeeland hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar underbart distinkta och komplexa aromer av blåbär, svarta vinbär, moreller och plommon, som avrundas av kanel, orientaliska kryddor och skogsgolv, som kommer från lagringen på träfat.
I gommen öppnar sig Cabernet Sauvignon Merlot Reserve från Villa Maria underbart aromatiskt, fruktdrivet och balanserat. Detta täta och silkeslena röda vin är balanserat och mångfacetterat och presenterar sig på gommen. På slutet glädjer detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen på Nya Zeelands Nordö med betydande längd. Återigen dyker antydningar om morellkörsbär och mullbär upp.
Vinifiering av Villa Maria Cabernet Sauvignon Merlot Reserve
Den balanserade Cabernet Sauvignon Merlot Reserve från Nya Zeeland är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna till detta röda vin från Nya Zeeland skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 18 månaders lagring på franska och amerikanska fat.
Matrekommendation för Villa Maria Cabernet Sauvignon Merlot Reserve
Detta röda vin från Nya Zeeland avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kokt kött. Det är ett perfekt tillbehör till boeuf bourguignon, kikärtscurry eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Villa Maria Estates