Mer information om Roccaperciata Nero d'Avola Sicilia IGT - Roccaperciata
I glaset erbjuder detta röda vin från Roccaperciata aromer av plommon, damsons, mullbär, blåbär och svarta körsbär, kompletterade med svart te, mörk choklad och kakaobönor. Detta torra röda vin från Roccaperciata är perfekt för personer som föredrar 0,0 gram restsocker i sitt vin. Roccaperciata Nero d'Avola Sicilia kommer ganska nära detta, eftersom det vinifierades med bara 2,2 gram restsocker. Med sin vitala fruktsyra är Roccaperciata Nero d'Avola Sicilia exceptionellt friskt och livligt i gommen. Detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Sicilien har en vacker längd i eftersmaken. Återigen dyker det upp inslag av svarta körsbär och mullbär. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen kan Roccaperciata Nero d'Avola Sicilia fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i några månader.
Mat rekommendation för Roccaperciata Nero d'Avola Sicilia
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, grönsakscouscous med köttbullar eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Roccaperciata