Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Mer information om Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Den fatlagrade Rosso del Bepi Veneto från vinodlingsregionen Veneto presenterar sig i en tät lila röd i glaset. Efter den första virveln avslöjar detta röda vin en hög viskositet, som visar sig i kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan på Rosso del Bepi Veneto smickrar med nyanser av sura körsbär och fikon. De fruktiga komponenterna i buketten förenas med anteckningar om fatåldring som kryddnejlika och vitpeppar.
Giuseppe Quintarelli Rosso del Bepi Veneto imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart tät. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Veneto, närmare bestämt från Rosso del Veneto IGT, som är mycket kapabel att mogna, imponerar äntligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Rosso del Bepi Veneto av Giuseppe Quintarelli
SangioveseGrunden för den kraftfulla Rosso del Bepi Veneto från Veneto är druvor från druvsorterna , Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Croatina, Nebbiolo och Rondinella. Det är uppenbart att Rosso del Bepi Veneto också bestäms av klimat- och stilistiska faktorer Rosso del Veneto IGT. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig på ett exceptionellt imponerande sätt. Efter skörden anländer druvorna till vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter sker jäsningen i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter jäsningen lagras den kraftfulla Rosso del Bepi Veneto i flera månader på slavonska ekfat.
Mat rekommendation för Rosso del Bepi Veneto av Giuseppe Quintarelli
Upplev detta röda vin från Italien tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till Boeuf Bourguignon, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram.
Utmärkelser för Rosso del Bepi Veneto av Giuseppe Quintarelli
- Fler produkter från Azienda Agricola Giuseppe Quintarelli