Mer information om Rosso di Montalcino DOC - Argiano
I glaset uppvisar Argianos Rosso di Montalcino en tät rubinröd färg. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket framgår av tydliga kyrkfönster vid glasets kant. Doften av detta röda vin från Toscana förtrollar med toner av björnbär, mullbär, svarta vinbär och blåbär. Om vi spårar aromen ytterligare läggs orientaliska kryddor, vanilj och kanel till, som främjas av ekinflytandet.
På gommen öppnar Argianos Rosso di Montalcino underbart aromatisk, fruktdriven och balanserad. Det finns torra och riktigt torra. Detta rödvin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades på flaska med bara 0,8 g restsocker. På grund av sin kortfattade fruktsyra presenterar Rosso di Montalcino sig exceptionellt fräsch och livlig på gommen. Finalen på detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana, som kan mogna bra, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Rosso di Montalcino från Argiano
SangioveseDen kraftfulla Rosso di Montalcino från Italien är ett vin med en enda sort tillverkat av druvsorten. Rosso di Montalcino är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Sangiovese Mognaden av druvorna för detta vin från påverkas i en obestridlig utsträckning av klimatet i den växande regionen. I Toscana trivs druvorna i ett varmt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög mustvikt. När druvorna till Rosso di Montalcino är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva skördemaskiner. Efter handskörden förs druvorna snabbt till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i stora trähus vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av 12 månaders lagring på franska och slavonska fat.
Matrekommendation för Rosso di Montalcino från Argiano
Detta italienska rödvin bör avnjutas vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till rödlök fylld med couscous och aprikoser, osso buco eller grönsakscouscous med köttbullar.
Utmärkelser för Rosso di Montalcino från Argiano
Detta vin från Toscana glädjer oss inte bara, utan också välkända kritiker har tilldelat det 90 poäng och mer. Bland betyg för 2019-årgången är
- James Suckling - 91 poäng
- Vinadvokat Robert M. Parker - 89 poäng
- Fler produkter från Argiano