Mer information om Rosso di Montalcino DOC - Villa Poggio Salvi
Den fatlagrade Rosso di Montalcino från vinodlingsregionen Toscana visar en tät rubinröd i glaset. Detta italienska vin av en enda sort presenterar underbart uttrycksfulla toner av violer, svarta vinbär och rosor i glaset. Dessutom finns det inslag av andra frukter.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har tappats på flaska med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt sticker ut från de enklare kvaliteterna, och därför förtrollar detta italienska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen. I avslutningen är detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Toscana förtjusande med sin betydande längd. Återigen finns det antydningar till svarta vinbär och ros. I avslutningen kommer mineralnoter från de grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino
Sangiovese Detta kraftfulla röda vin från Italien är tillverkat av druvsorten. I Toscana växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på grusjord. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Rosso di Montalcino uteslutande för hand, utan hjälp av utmattande och knappast selektiva maskiner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av mognad på den fina jästfällningen i flera månader innan vinet slutligen tappas av.
Matrekommendation för Rosso di Montalcino från Villa Poggio Salvi
Detta röda vin från Italien avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till pumpagryta, spenatgratäng med mandel eller pasta med korvklimpar.
- Fler produkter från Villa Poggio Salvi