Saint-Emilion AOC Grand Cru - Château Pindefleurs
Mer information om Saint-Emilion AOC Grand Cru - Château Pindefleurs
Den eleganta Saint-Emilion Grand Cru från Château Pindefleurs skimrar i glaset med en klar karmosinröd färg. Om du håller glaset i en vinkel kan du se en övergång av vinets färg mot granatrött i kanterna. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, kan du uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. I glaset avslöjar detta röda vin från Château Pindefleurs aromer av björnbär och svarta vinbär, kompletterade med blåbär. Detta franska vin imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en oerhört sammetslen textur. I avslutningen glädjer detta mogna vin från Bordeaux vinodlingsregion äntligen med betydande längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de grus- och sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Château Pindefleurs Saint-Emilion Grand Cru
Grunden för den balanserade Saint-Emilion Grand Cru från Frankrike är druvor från sorterna Cabernet Franc och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt i jordar av sand och grus. Naturligtvis bestäms Saint-Emilion Grand Cru också av klimat- och stilistiska faktorer Saint-Emilion. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, med en exceptionellt imponerande presentation. Vid optimal mognad skördas druvorna till Saint-Emilion Grand Cru uteslutande för hand utan hjälp av slitsamma och knappast selektiva maskiner. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här sorteras de och krossas försiktigt. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas av.
Rekommenderad mat för Saint-Emilion Grand Cru från Château Pindefleurs
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, kokt kalvfilé med bönor och tomater eller kikärtscurry.
- Fler produkter från Château Pindefleurs