Saint-Emilion AOP 1er Cru Classé B - Château Larcis Ducasse
Mer information om Saint-Emilion AOP 1er Cru Classé B - Château Larcis Ducasse
Det eleganta Saint-Emilion 1er Cru Classé B från Château Larcis Ducasse flödar in i glaset med en ljuslila färg. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det kan man uppfatta en förstklassig balans i detta rödvin, eftersom det inte sticker ut på glasets väggar på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar en underbart uttrycksfull doft av plommon, som avrundas av ytterligare fruktiga nyanser från lagringen på träfat.
I gommen är Saint-Emilion 1er Cru Classé B från Château Larcis Ducasse underbart torr, greppig och aromatisk. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en enormt sammetslen textur. Saint-Emilion 1er Cru Classé B visar sig vara underbart fräsch och livlig i gommen tack vare sin koncisa fruktsyra. Detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bordeaux har en mycket lång eftersmak. Återigen finns det antydningar till plommon. I avslutningen kommer mineraltoner från de ler- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Larcis Ducasse Saint-Emilion 1er Cru Classé B
Grunden för den balanserade Saint-Emilion 1er Cru Classé B från Frankrike är druvor från sorterna Cabernet Franc och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Det är uppenbart att Saint-Emilion 1er Cru Classé B också bestäms av Saint-Emilions klimat och vinodlingsstil. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är utomordentligt imponerande. När druvorna till Saint-Emilion 1er Cru Classé B är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand, utan hjälp av straffande och knappt selektiva fullskördare. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och krossas noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 16 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Château Larcis Ducasse Saint-Emilion 1er Cru Classé B
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till torsk med gurka-senapsgrönsaker, pasta med korvköttbullar eller grönsakscouscous med nötköttbullar.
- Fler produkter från Château Larcis Ducasse