Saint-Émilion AOP - Château Tour Chantecaille
Mer information om Saint-Émilion AOP - Château Tour Chantecaille
Den kraftfulla Saint-Émilion från Château Tour Chantecaille kommer in i glaset med en tät purpurröd färg. Om man håller glaset snett kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att virvla det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket kan ses i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Doften av detta röda vin från Bordeaux förför med aromer av björnbär, svarta vinbär och surkörsbär. Det är just dess fruktiga karaktär som gör detta vin så speciellt.
Château Tour Chantecaille Saint-Émilion imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i toppsegmentet, förtrollar denna fransman naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom kräver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är strukturen i detta kraftfulla röda vin underbart silkeslen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, är i slutändan övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Saint-Emilion från Château Tour Chantecaille
Detta kraftfulla röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Cabernet Sauvignon och Merlot. Saint-Émilion är ett gammalt världsvin i ordets bästa mening, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål vid kontrollerade temperaturer. Efter att jäsningen är klar .
Matrekommendation för Saint-Émilion från Château Tour Chantecaille
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till purjolökssoppa, bräserad kyckling i rött vin eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Château Tour Chantecaille