Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Clos Saint-Émilion Philippe
Mer information om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Clos Saint-Émilion Philippe
Det fatlagrade Saint-Émilion Grand Cru Classé från vinodlingsregionen Bordeaux har en tät purpurröd färg i glaset. Med lite exponering i sidled får Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans i kanten. När man snurrar vinglaset visar detta röda vin en hög viskositet, vilket är tydligt i starka kyrkfönster vid glasets kant. Den första näsan av Saint-Émilion Grand Cru Classé avslöjar nyanser av plommon, björnbär och sura körsbär. De fruktiga tonerna i bouqueten får sällskap av toner av fatlagring som tobak och choklad.
I gommen är Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château Clos Saint-Émilion Philippe underbart torr, greppig och aromatisk. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört silkeslen textur. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, glädjer slutligen med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från ler- och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château Clos Saint-Émilion Philippe
Grunden för den kraftfulla Saint-Émilion Grand Cru Classé från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Franc och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av sand och lera. Naturligtvis bestäms Saint-Émilion Grand Cru Classé också av klimatet och vinodlingsstilen i Saint-Emilion. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är exceptionellt imponerande. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Saint-Émilion Grand Cru Classé ytterligare 12 månader på ekfat.
Matrekommendation för Château Clos Saint-Émilion Philippe Saint-Émilion Grand Cru Classé
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Château Clos Saint-Émilion Philippe