Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Grand Mayne
Mer information om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château Grand Mayne
I glaset har Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château Grand Mayne en tät karmosinröd färg. Med en liten rörelse i sidled avslöjar Bordeaux-glaset en charmig granatröd nyans vid kanterna. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första näsan av Saint-Émilion Grand Cru Classé smickrar med toner av plommon och björnbär. De fruktiga delarna av buketten förenas med toner av fatåldring som tobak, vanilj och läder.
Vinet är elegant och torrt i smaken. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta sammetslena rödvin är fylligt och komplext i gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, fängslar äntligen med en anmärkningsvärd efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från ler- och kalkstensdominerade jordar.
Vinifiering av Château Grand Mayne Saint-Émilion Grand Cru Classé
Detta kraftfulla rödvin från Frankrike vinifieras från druvsorterna Cabernet Franc och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av kalksten och lera. Saint-Émilion Grand Cru Classé är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter handskörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träfat vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 18 månaders lagring på ekfat.
Matrekommendation för Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château Grand Mayne
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till kalvschnitzel med bönor och tomater, boeuf bourguignon eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Château Grand Mayne