Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château La Fleur de Jaugue
Mer information om Saint-Émilion AOP Grand Cru Classé - Château La Fleur de Jaugue
Château La Fleur de Jaugue Saint-Émilion Grand Cru Classé är ett förstklassigt rödvin. Det har en underbart lysande, purpurröd färg. Om man lutar glaset lite kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om du snurrar vinglaset kan du se en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. I glaset avslöjar detta röda vin från Château La Fleur de Jaugue aromer av röda vinbär, björnbär och hallon, kompletterade med skogsgolv och läder. I gommen börjar Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château La Fleur de Jaugue underbart aromatiskt, fruktdrivet och balanserat. I gommen är texturen i detta balanserade rödvin underbart sammetslen. I avslutningen bjuder detta mogna rödvin från vinodlingsområdet Bordeaux på en härlig längd. Återigen finns det antydningar till röda vinbär och björnbär. I avslutningen kommer mineraltoner från de grus- och lerdominerade jordarna.
Vinifiering av Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château La Fleur de Jaugue
Detta balanserade rödvin från Frankrike är gjort på druvorna Cabernet Franc och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av lera och grus. Saint-Émilion Grand Cru Classé är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Saint-Émilion Grand Cru Classé uteslutande för hand utan användning av straffande och mindre selektiva druvskördare. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vineriet. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Rekommenderad mat för Saint-Émilion Grand Cru Classé från Château La Fleur de Jaugue
Detta franska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till spenatgratäng med mandel, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller grönsaksgryta med pesto.
- Fler produkter från Château La Fleur de Jaugue