Saint-Émilion Grand Cru AOC - Clos La Madeleine
Mer information om Saint-Émilion Grand Cru AOC - Clos La Madeleine
Clos La Madeleine Saint-Émilion Grand Cru är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart lysande rubinröd färg. Om du ger det lite luft i glaset genom att snurra det kan du uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut på glasväggarna på ett vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande sätt. Den första näsan av Saint-Émilion Grand Cru avslöjar nyanser av björnbär och plommon. De fruktiga delarna av bouqueten får sällskap av toner av fatlagring och ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Clos La Madeleine Saint-Émilion Grand Cru är underbart torr. Detta röda vin är aldrig grovt eller magert, utan runt och mjukt. Detta köttiga rödvin är balanserat och komplext i gommen. Finalen på detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Émilion Grand Cru, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak. Saint-Émilion Grand Cru är ett vin från den gamla världen i ordets bästa bemärkelse, eftersom detta franska vin utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Efter druvskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Matrekommendation för Clos La Madeleine Saint-Émilion Grand Cru
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till ankbröst med sockerärtor, osso buco eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Clos La Madeleine