Saint-Émillion AOP Grand Cru Classé - Chateau Cantenac
Mer information om Saint-Émillion AOP Grand Cru Classé - Chateau Cantenac
I glaset avslöjar Saint-Émillion Grand Cru Classé från Chateau Cantenac en tät lila färg. Om Bordeaux-glaset hålls i en liten vinkel får det en charmig granatröd nyans vid kanten. Om man ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, visar detta röda vin en hög densitet och fyllighet, vilket är tydligt i klara kyrkfönster vid glasets kant. Denna franska cuvée visar underbart uttrycksfulla toner av björnbär, svarta vinbär och violer i glaset. Till detta kommer inslag av andra frukter.
I gommen är Saint-Émillion Grand Cru Classé från Chateau Cantenac behagligt aromatiskt, fruktigt och balanserat. Detta sammetslena rödvin är fylligt och har flera lager i gommen. Avslutningen på detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Emilion, glädjer slutligen med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av grus- och sanddominerade jordar.
Vinifiering av Chateau Cantenac Saint-Émillion Grand Cru Classé
Basen för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Saint-Émillion Grand Cru Classé från Chateau Cantenac är druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Vinrankorna här gräver sina rötter djupt ner i jordar av sand och grus. Saint-Émillion Grand Cru Classé är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När druvorna till Saint-Émillion Grand Cru Classé har uppnått perfekt fysiologisk mognad skördas de uteslutande för hand, utan att man använder sig av de tuffa och knappt selektiva druvskördemaskinerna. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Rekommenderad mat för Saint-Émillion Grand Cru Classé från Chateau Cantenac
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till osso buco, bräserad kyckling i rött vin eller kalvschnitzel med bönor och tomater.
- Fler produkter från Château Cantenac