Saint-Estèphe AOP - Château La Croix St. Estèphe
Mer information om Saint-Estèphe AOP - Château La Croix St. Estèphe
Château La Croix St. Estèphe Saint-Estèphe är ett förstklassigt rödvin. I det här glaset har det en underbart klar rubinröd färg. Bordeauxglaset hålls i en liten vinkel och visar en charmig granatröd nyans vid kanterna. När man snurrar vinglaset kan man uppfatta en perfekt balans i detta röda vin, eftersom det inte sticker ut vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasets väggar. Till näsan visar detta Château La Croix St. Estèphe-rödvin alla slags björnbär och svarta vinbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer, t.ex. rökiga.
Château La Croix St. Estèphe Saint-Estèphe imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt sammetslen textur. Detta mogna vin från vinodlingsområdet Bordeaux övertygar med sin långa eftersmak. Återigen finns det inslag av svarta vinbär och björnbär. I eftersmaken kommer mineraltoner från de ler- och grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château La Croix St. Estèphe Saint-Estèphe
Detta balanserade röda vin från Frankrike är tillverkat av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i jordar av lera och grus. Saint-Estèphe är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. När perfekt fysiologisk mognad är säkerställd skördas druvorna för Saint-Estèphe uteslutande för hand utan hjälp av straffande och mindre selektiva druvskördare. Efter handskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 16 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Saint-Estèphe från Château La Croix St. Estèphe
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till stekt kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås, purjolökstortilla eller gåsbröst med ingefärs-rödkål och mejram.
- Fler produkter från Château La Croix St-Estèphe