Mer information om Saint-Estèphe AOP Cru Bourgeois - Château Meyney
Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Château Meyney i Bordeaux avslöjar en tät rubinröd färg i glaset. Om man håller glaset i en vinkel kan man se en övergång av färgen mot granatrött i kanterna på detta fatlagrade vin. Om man vrider på glaset visar detta röda vin en hög viskositet, som kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. Till näsan presenterar detta Château Meyney-rödvin alla typer av fläderbär. Som om det inte redan var imponerande, lägger åldrandet i små träfat till ytterligare aromer som vitpeppar och tobak.
I gommen öppnar Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Château Meyney behagligt torrt, greppigt och aromatiskt. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en oerhört kraftfull textur. Finalen av detta mogna röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Estèphe, fängslar slutligen med en extraordinär efterklang.
Vinifiering av Château Meyney Saint-Estèphe Cru Bourgeois
Den kraftfulla Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Det är uppenbart att Saint-Estèphe Cru Bourgeois också definieras av mer än bara Saint-Estèphe-jordmånen. Detta franska vin kan beskrivas som ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, och det är utomordentligt imponerande. När druvorna till Saint-Estèphe Cru Bourgeois är perfekt mogna skördas de uteslutande för hand utan hjälp av grova och knappt selektiva druvskördare. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders lagring i ekbarriquer.
Matrekommendation för Saint-Estèphe Cru Bourgeois från Château Meyney
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det passar perfekt till bräserad kyckling i rött vin, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller boeuf bourguignon.
- Fler produkter från Château Meyney