Mer information om Saint-Estèphe AOP Deuxième Cru Classé - Château Montrose
Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé är ett förstklassigt rödvin. Det har en underbart tät, rubinröd färg. Om man snurrar vinglaset uppvisar detta rödvin en hög viskositet, som kan ses i klara kyrkfönster vid glasets kant. Detta rödvin från den gamla världen hälls upp i ett Bordeaux-glas och uppvisar en underbart uttrycksfull doft av svarta vinbär, viol och björnbär, som avrundas med rökiga toner från fatlagringen.
Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i ikonsegmentet, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en enormt sammetslen textur. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Bordeaux, närmare bestämt från Saint-Estèphe, är i slutändan övertygande med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralfasetter av de grus- och sanddominerade jordarna.
Vinifiering av Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé
Grunden för den kraftfulla Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé från Frankrike är druvor från sorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av sand och grus. Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, för denna fransman utstrålar en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Vid tidpunkten för optimal mognad skördas druvorna för Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé uteslutande för hand utan hjälp av straffande och mindre selektiva maskiner. Efter druvskörden förs druvorna till presshuset så snabbt som möjligt. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träslag vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 18 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Château Montrose Saint-Estèphe Deuxième Cru Classé
Drick detta röda vin från Frankrike tempererat vid 15 - 18°C till ankbröst med sockerärtor, lammgryta med kikärtor och torkade fikon eller rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås.
- Fler produkter från Château Montrose