konsultation!
förpackning!
leverans!
Den eleganta Saint Geniès Petit Verdot från Domaine de la Baume glider in i glaset med en ljus rubinröd. Hällt i ett rött vinglas erbjuder detta röda vin från Frankrike underbart doftande och framstående aromer av hallon och viol.
Domaine de la Baume Saint Geniès Petit Verdot imponerar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i den övre prisklassen, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är strukturen i detta välbalanserade röda vin underbart tät och kraftfull. Avslutningen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Languedoc, närmare bestämt från Coteaux du Languedoc, är äntligen övertygande med en betydande efterklang. Finishen åtföljs också av mineralfasetter av jordarna som domineras av lera och kalksten.
Vinifiering av Saint Geniès Petit Verdot från Domaine de la Baume
Grunden för den balanserade Saint Geniès Petit Verdot från Languedoc är druvor från druvsorten Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Languedoc. Här gräver vinstockarna sina rötter djupt ner i jordar av lera och kalksten. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas försiktigt. Därefter följer jäsning i tankar av rostfritt stål och betong vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning kan Saint Geniès Petit Verdot fortsätta att harmonisera på den fina jästfällningen i 6 månader.
Matrekommendation för Saint Geniès Petit Verdot från Domaine de la Baume
Detta röda vin från Frankrike avnjuts bäst vid en tempererad temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till kokt kalvkött med bönor och tomater, thailändsk gurksallad eller penne med ruccola.
- Fler produkter från Domaine de la Baume