Mer information om Saint-Julien AOP 4ème Cru - Château Saint Pierre
Château Saint Pierre Saint-Julien 4ème Cru är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, purpurröd färg. Efter den första virvlingen uppvisar detta rödvin en hög viskositet, vilket återspeglas i kyrkfönstren vid glasets kant. Till näsan presenterar detta Château Saint Pierre-rödvin alla slags svarta vinbär och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande tillför lagringen på små träfat ytterligare aromer som vanilj.
I gommen är Saint-Julien 4ème Cru från Château Saint Pierre underbart torr, greppig och aromatisk. Texturen i detta kraftfulla röda vin är underbart sammetslen i gommen. Avslutningen på detta röda vin från Bordeaux vinodlingsregion, närmare bestämt från Saint Julien, glädjer äntligen med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineraliska antydningar från de grusdominerade jordarna.
Vinifiering av Château Saint Pierre Saint-Julien 4ème Cru
Grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Saint-Julien 4ème Cru från Château Saint Pierre är druvorna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. I Bordeaux växer vinstockarna som producerar druvorna till detta vin på jordar av grus. Uppenbarligen bestäms Saint-Julien 4ème Cru också av klimat- och stilistiska faktorer Saint Julien. Detta franska vin kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som är exceptionellt imponerande. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 14 månaders lagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Château Saint Pierre Saint-Julien 4ème Cru
Drick detta röda vin från Frankrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till potatispanna med lax, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller spagetti med kapris-tomatsås.
- Fler produkter från Château Saint Pierre (Saint Julien)