Mer information om Saint Julien AOP 4ème Cru Classé - Château Talbot
Den fatlagrade Saint Julien 4ème Cru Classé från vinodlingsregionen Bordeaux presenterar en tät purpurröd i glaset. När man snurrar vinglaset avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket återspeglas i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. Till näsan visar detta Château Talbot-rödvin alla slags svarta vinbär och björnbär. Som om det inte redan vore imponerande kommer blåbär på grund av lagringen i små träfat.
I gommen börjar Saint Julien 4ème Cru Classé från Château Talbot behagligt aromatiskt, fruktigt och balanserat. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt silkeslen textur. I avslutningen bjuder detta ungdomliga rödvin från vinodlingsregionen Bordeaux på en härlig längd. Återigen finns det inslag av björnbär och svarta vinbär. I avslutningen kommer mineralnoter från de grusdominerade jordarna in.
Vinifiering av Château Talbot Saint Julien 4ème Cru Classé
Grunden för den kraftfulla Saint Julien 4ème Cru Classé från Bordeaux är druvor från sorterna Cabernet Sauvignon, Merlot och Petit Verdot. Druvorna växer under optimala förhållanden i Bordeaux. Här gräver vinrankorna sina rötter djupt ner i grusjordar. Saint Julien 4ème Cru Classé är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Druvorna till detta röda vin från Frankrike skördas uteslutande för hand efter att ha säkerställt optimal mognad. Efter skörden förs druvorna omedelbart till vingården. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Saint Julien 4ème Cru Classé i ytterligare 16 månader på franska ekfat.
Matrekommendation för Château Talbot Saint Julien 4ème Cru Classé
Detta röda vin från Frankrike serveras bäst vid en temperatur på 15 - 18°C till spagetti med kapris och tomatsås, ankbröst med sockerärtor eller osso buco.
- Fler produkter från Château Talbot