- Denna Prosecco Spumante gjord på druvan Glera är ett utmärkt komplement till kikärtscurry eller stekt forell med ingefärspäron
- Detta vin från Veneto visar upp sig för finsmakaren på ett mycket modernt sätt
- En Prosecco Spumante som har vunnit många utmärkelser, perfekt som ett harmoniskt sommarvin eller som aperitif
Den här åtgärden pågår tills 31.12.2030 23:59.
förpackningen!
Mer information om Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Ruggeri
Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore från vinodlingsregionen Veneto presenterar sig i en briljant skimrande platinagul färg i glaset. Denna Prosecco Spumante har ett vitalt och långvarigt skimmer i glaset. Detta mousserande vin från den gamla världen hälls upp i ett glas med mousserande vin och bjuder på underbart uttrycksfulla aromer av nashipäron, äpple, kvitten och päron, som avrundas av andra fruktiga nyanser.
Detta italienska vin har en elegant torr smak. Det buteljerades med endast 4 gram restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin förtrollar detta italienska naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Arom behöver inte nödvändigtvis restsocker. Detta lätta mousserande vin är lättfotat och komplext och presenterar sig på gommen. Tack vare den balanserade fruktsyran smickrar Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore med en mjuk munkänsla utan att sakna friskhet. Denna Prosecco Spumante från vinodlingsregionen Veneto övertygar med sin långa eftersmak. Återigen finns det inslag av kvitten och äpple. I eftersmaken tillkommer mineraltoner från de märgel- och kalkstensdominerade jordarna.
Vinifiering av Ruggeri Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore
Detta eleganta mousserande vin från Italien är gjort på druvsorten Glera. Druvorna växer under optimala förhållanden i Veneto. Här gräver vinrankorna ner sina rötter djupt i jordar av kalksten, lera och märgel. Efter handskörden förs druvorna till vineriet så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Nu följer jäsningen av basvinerna. Efter sammansättningen av den slutliga Prosecco Spumante följer ytterligare åldring på grundval av Charmat-metoden. Ruggeri Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore mognar sedan i flaskan i flera månader och degorgeras slutligen.
Rekommenderad mat för Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore från Ruggeri
Detta mousserande vin från Italien avnjuts bäst mycket väl kylt vid 5 - 7°C. Det passar perfekt till kikärtscurry, torsk med gurka-senapsgrönsaker eller spenatgratäng med mandlar.
Utmärkelser för Saltèr Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore från Ruggeri
- Fler produkter från Ruggeri