Mer information om Santenay Sous La Roche AOP - Remi Jobard
Den fatlagrade Santenay Sous La Roche från vinodlingsregionen Bourgogne visar en ljus gyllengul färg i glaset. Efter den första virvlingen kan du uppleva en perfekt balans i detta vita vin, eftersom det sticker ut på glasväggarna varken vattnigt eller sirapsaktigt eller likörliknande. Doften av detta vita vin från Bourgogne övertygar med inslag av citron och päron. Om vi spårar aromerna ytterligare läggs mineralnoter till, uppmuntrade av ekinflytandet.
Remi Jobard Santenay Sous La Roche imponerar med sin elegant torra smak. Det tappades på flaska med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vinikonsegment förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är texturen i detta balanserade vita vin underbart lätt. I avslutningen är detta ungdomliga vin från vinodlingsregionen Bourgogne äntligen förtjusande med bra längd. Återigen dyker det upp inslag av citron och päron. Santenay Sous La Roche är ett gammalt världsvin i ordets bästa bemärkelse, eftersom denna fransman andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden anländer druvorna omedelbart till vingården. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter slutet av jäsningen åldras den eleganta Santenay Sous La Roche i flera månader i franska ekfat.
Matrekommendation för Santenay Sous La Roche av Remi Jobard
Detta vita vin från Frankrike smakar bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C. Det är ett perfekt vin till grönsakssallad med rödbetor, stekt forell med ingefärspäron eller sparrissallad med quinoa.
- Fler produkter från Remi Jobard