- Detta röda vin från de bästa druvorna passar perfekt till rätter som grönsaksgryta med pesto eller bräserad kyckling i rött vin
- Dess ursprung i Burgenland gör detta vin till en typisk representant för gamla världsviner
- Detta österrikiska rödvin är förstklassigt
Schwarz Rot - Schwarz Wein
Mer information om Schwarz Rot - Schwarz Wein
Den fatlagrade Schwarz Rot från vinodlingsregionen Burgenland presenterar sig i en ljus ljusröd i glaset. När man snurrar vinglaset kan man uppfatta en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det varken sticker ut vattnigt eller sirapigt eller likörliknande på glasväggarna. Doften av detta röda vin från Burgenland bjuder på toner av hallon, viol, björnbär och plommon. Det är just den fruktiga karaktären som gör detta vin så speciellt.
Schwarz Wein Schwarz Rot imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta österrikiska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. På gommen är texturen i detta välbalanserade röda vin underbart silkeslen. Finalen på detta ungdomliga röda vin från vinodlingsregionen Burgenland, närmare bestämt från Leithaberg / Neusiedlersee-Hügelland, fängslar äntligen med en anmärkningsvärd finish.
Vinifiering av det svarta vinet svart rött
Detta balanserade röda vin från Österrike är vinifierat från druvsorten Zweigelt. Schwarz Rot är ett gammalt världsvin genom och igenom, för denna österrikare andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för gamla världsviner. Efter skörden förs druvorna omedelbart till presshuset. Här väljs de ut och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker i tankar av rostfritt stål och i små träfack vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den eleganta Schwarz Rot i ytterligare 19 månader på ekfat.
Matrekommendation för Svart vin Schwarz Rot
Drick detta röda vin från Österrike vid en temperatur på 15 - 18°C till Boeuf Bourguignon, pasta med korvklimpar eller spaghetti med kapris- och tomatsås.
- Fler produkter från Schwarz Wein