Secret de Ribebon AOP - Alain Aubert
konsultation!
förpackning!
leverans!
Secret de Ribebon av Alain Aubert från Bordeaux presenterar en tät, lila-röd färg i glaset. I glaset erbjuder detta röda vin från Alain Aubert aromer av mullbär, blåbär, svarta körsbär, plommon och damsoner, kompletterade med kakaobönor, pepparkakskryddor och svart te. Detta franska vin har en elegant torr smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Som man kan förvänta sig av ett vin i det högkvalitativa sortimentet, förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. Detta täta röda vin är fylligt och komplext på gommen. I finishen glädjer detta röda vin från Bordeaux vinodlingsregion, som kan lagras väl, äntligen med god längd. Återigen finns det antydningar till björnbär och svart körsbär.
Vinifiering av Alain Aubert Secret de Ribebon
Den kraftfulla Secret de Ribebon från Frankrike är en cuvée gjord av druvsorterna Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon och Merlot. Efter druvskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Därefter följer jäsning i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska. När vinet är färdigt harmoniseras Secret de Ribebon noggrant.
Matrekommendation för Alain Aubert Secret de Ribebon
Detta franska rödvin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till ankbröst med sockerärtor, rostad kalvlever med äpplen, lök och balsamvinägersås eller lammgryta med kikärtor och torkade fikon.
- Fler produkter från Domaines Alain Aubert