Valpolicella Classico Superiore DOC 1,5 l Magnum - Giuseppe Quintarelli
Mer information om Valpolicella Classico Superiore DOC 1,5 l Magnum - Giuseppe Quintarelli
Giuseppe Quintarelli Valpolicella Classico Superiore 1,5 l Magnum är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart tät, rubinröd färg. I kanterna visar detta italienska rödvin också en övergång till granatrött. Om du ger det lite luft i vinglaset genom att snurra det, avslöjar detta röda vin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Buketten av detta röda vin från Veneto glädjer sig med aromer av katrinplommon. Om vi spårar aromen ytterligare läggs choklad och svart körsbär till, främjat av ekinflytandet.
På gommen börjar Valpolicella Classico Superiore 1,5 l Magnum av Giuseppe Quintarelli behagligt aromatisk, fruktig och balanserad. På tungan kännetecknas detta kraftfulla rödvin av en otroligt tät textur. Detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Veneto övertygar med sin extraordinära längd i eftersmaken. Återigen framträder inslag av katrinplommon.
Vinifiering av Valpolicella Classico Superiore 1,5 l Magnum av Giuseppe Quintarelli
Grunden för den kraftfulla Valpolicella Classico Superiore 1,5 l Magnum från Veneto är druvor från sorterna Corvina, Molinara och Rondinella. Valpolicella Classico Superiore 1,5 l Magnum är ett vin från den gamla världen rakt igenom, för denna italienska andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången för viner från den gamla världen. Efter att druvorna har skördats förs de omedelbart till vingården. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Vinifieringen följs av några månaders lagring på slavonska ekfat.
Matrekommendationer för Giuseppe Quintarelli Valpolicella Classico Superiore 1,5 l Magnum
Upplev detta röda vin från Italien bäst tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till ankbröst med sockerärtor, gåsbröst med ingefärsrödkål och mejram eller fyllda paprikor.
- Fler produkter från Giuseppe Quintarelli