Mer information om Valpolicella DOC - Antiche Terre
Antiche Den eleganta Valpolicella från Terre flyter in i glaset med en ljus rubinröd färg. Om du lutar glaset lite kan du se en övergång av vinfärgen mot granatröd i kanterna. Antiche Till näsan avslöjar detta Terre-rödvin alla typer av sura körsbär. Som om detta inte redan vore imponerande tillför lagringsprocessen i rostfritt stål ytterligare aromer som lakrits.
Antiche Terre Valpolicella övertygar med sin elegant torra smak. Det buteljerades med 3 gram restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar denna italienare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket socker. Detta täta rödvin presenterar sig balanserat och mångfacetterat på gommen. Med sin vitala fruktsyra är Valpolicella imponerande fräsch och livlig i gommen. I avslutningen imponerar detta mogna rödvin från vinodlingsregionen Veneto med sin betydande längd. Återigen dyker inslag av surkörsbär upp.
Antiche Vinifiering av Terre Valpolicella
Den balanserade Valpolicella från Italien är gjord av druvor från sorterna Corvina och Rondinella. Efter handskörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i rostfria ståltankar vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognadslagring på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaska.
Antiche Matrekommendationer för Terre Valpolicella
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är ett perfekt vin till lammgryta med kikärtor och torkade fikon, bräserad kyckling i rött vin eller ankbröst med sockerärtor.
- Fler produkter från Antiche Terre