Mer information om Verduzzo Venezia Giulia 0,5 l - Russiz Superiore
Russiz Superiore Verduzzo Venezia Giulia är ett förstklassigt dessertvin. Det har en underbart tät, gyllengul färg. I mitten har detta dessertvin en livlig färg. När man svänger glaset visar detta dessertvin en hög viskositet, vilket visar sig i starka kyrkfönster vid kanten av glaset. Den första doften av Verduzzo Venezia Giulia visar päron, nashipäron och vingårdspersika. De fruktiga aspekterna av buketten förenas med anteckningar om fatåldring som ännu mer fruktiga balsamiska nyanser.
Verduzzo Venezia Giulia kan med rätta beskrivas som särskilt fruktig och sammetslen, eftersom den vinifierades med en behagligt söt smakprofil. Detta krämiga och silkeslena dessertvin presenterar sig fylligt och komplext på gommen. Avslutningen på detta dessertvin från vinodlingsregionen Friuli-Venezia Giulia, som kan mogna bra, är äntligen övertygande med en betydande efterklang. Avslutningen åtföljs också av mineralnoter från jordarna som domineras av sandsten och lera.
Vinifiering av Russiz Superiore Verduzzo Venezia Giulia
Den kraftfulla Verduzzo Venezia Giulia från Italien är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Friulano. I Friuli-Venezia Giulia växer vinstockarna som producerar druvorna för detta vin på jordar av lera och sandsten. På grund av det närliggande havets balanserande inverkan mognar druvorna långsammare och mer aromatiskt. Verduzzo Venezia Giulia är ett vin från den gamla världen rakt igenom, för denna italienare andas en extraordinär europeisk charm som tydligt understryker framgången med viner från den gamla världen. När perfekt fysiologisk mognad är säkerställd skördas druvorna för Verduzzo Venezia Giulia uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva druvskördare. Efter druvskörden når druvorna vingården så snabbt som möjligt. Här sorteras de och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras Verduzzo Venezia Giulia i 12 månader på ekfat. Lagringen på träfat följs av en omfattande flasklagring, vilket gör detta dessertvin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Verduzzo Venezia Giulia från Russiz Superiore
Detta dessertvin från Italien serveras bäst måttligt kylt vid 11 - 13°C som tillbehör till bakade äpplen med yoghurtsås, kokos-kefirkräm eller yoghurtmousse med vallmofrön.
- Fler produkter från Russiz Superiore