Mer information om Villa Soleilla - Gérard Bertrand
I glaset har det biodynamiskt producerade Villa Soleilla från Gérard Bertrands hus en tät ljusgul färg. När man snurrar vinglaset visar detta vita vin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i klara kyrkfönster vid kanten av glaset. Denna franska cuvée smickrar glaset med underbart doftande toner av akacia, apelsin och aprikos. Till detta kommer inslag av andra frukter.
Vinet övertygar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och därför förtrollar detta franska vin naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Utmärkt smak kräver inte nödvändigtvis restsocker. På gommen är texturen i detta kraftfulla vita vin underbart tät. Slutligen imponerar finishen på detta vita vin från Frankrike med en bra efterklang.
Vinifiering av Gérard Bertrand Villa Soleilla
Roussanne, Vermentino och Viognier druvor är grunden för den förstklassiga och underbart kraftfulla Cuvée Villa Soleilla av Gérard Bertrand. Vid optimal mognad skördas druvorna till Villa Soleilla uteslutande för hand utan hjälp av slitsamma och knappast selektiva maskiner. Efter handskörden når druvorna vingården den snabbaste vägen. Här väljs de ut och krossas noggrant. Därefter följer jäsning i amforor och stora träslag vid kontrollerade temperaturer. Efter avslutad jäsning lagras den kraftfulla Villa Soleilla i ytterligare 8 månader på ekfat.
Matrekommendation för Villa Soleilla av Gérard Bertrand
Detta franska vin avnjuts bäst väl kylt vid 8 - 10°C. Det är perfekt som tillbehör till thailändsk gurksallad, kikärtscurry eller purjolökssoppa.
- Fler produkter från Gérard Bertrand