- Detta röda vin passar perfekt till rätter som fyllda paprikor eller bräserad kyckling i rött vin
- Dess ursprung i Burgenland gör detta vin till en typisk representant för viner från den gamla världen
- Detta österrikiska rödvin är en utmärkt följeslagare till grillfesten
Mer information om Zweigold DAC - Robert Goldenits
Robert Goldenits Zweigold DAC är ett förstklassigt rött vin. Det har en underbart ljus, ljusröd färg. Detta österrikiska vin av en enda sort smickrar glaset med underbart uttrycksfulla toner av surkörsbär och björnbär. Detta åtföljs av inslag av andra frukter.
Robert Goldenits Zweigold DAC imponerar med sin elegant torra smak. Det har buteljerats med exceptionellt lite restsocker. Detta är ett äkta kvalitetsvin som tydligt skiljer sig från enklare kvaliteter, och så förtrollar denna österrikare naturligtvis med den finaste balansen trots all sin torrhet. Smak behöver inte nödvändigtvis mycket restsocker. På tungan kännetecknas detta välbalanserade rödvin av en otroligt tät struktur. I avslutningen gläder detta vin från vinodlingsregionen Burgenland, som kan lagras väl, äntligen med bra längd. Återigen kommer inslag av surkörsbär och björnbär fram.
Vinifiering av Zweigold DAC av Robert Goldenits
Den balanserade Zweigold DAC från Österrike är ett vin med en enda sort som tillverkas av druvsorten Zweigelt. Efter druvskörden tas druvorna snabbt till presshuset. Här sorteras de och bryts försiktigt upp. Jäsningen sker sedan i tankar av rostfritt stål och stort trä vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av några månaders mognad på den fina jästfällningen innan vinet slutligen tappas på flaskor.
Matrekommendation för Robert Goldenits Zweigold DAC
Drick detta röda vin från Österrike vid en temperatur på 15 - 18°C som tillbehör till fyllda paprikor, osso buco eller bräserad kyckling i rött vin.
- Fler produkter från Robert Goldenits