Hur den apuliska vingården A Mano fick sin start
1997träffadesden kaliforniska vinmakaren Mark Shannon och den italienska entreprenören Elvezia Sbalchiero, som senare grundade vingården A Mano, påSicilien. Mark hade hört att den apuliska primitivodruvan var mycket lik den kaliforniska zinfandel-druvan - under tiden vet man att de är genetiskt identiska - så han föreslog ett gemensamt besök i Puglia-regionen. Det skulle inte bara bli ett besök. De fascinerades av regionen och vingårdarna som var fulla av potential och bestämde sig för att stanna.
Nära hamnstaden Taranto i hjärtat av Apulien köpte Mark och Elvezia en avlägsen fattoria och lanserade sitt varumärke A Mano.
Sedan grundandet av vingården A Mano 1998 inte mycket har förändrats. Deras filosofi är att producera högkvalitativa viner till rimliga priser. Modern stil möter djup respekt för regionen Puglia. Endast inhemska druvsorter används i A Mano vinifierad. Primitivo och Negroamaro är de inhemska druvsorterna här, men även Tempranillo, Fiano, Greco Bianco och Verdeco kompletterar A Manos portfölj.
Kravet på högsta kvalitet återspeglas också i namnet: A Mano står för manuellt arbete. Vare sig det är i vingården eller i källaren - varje vinflaska produceras med stor omsorg. För hand (= italienska A Mano) och med mycket kärlek.
Hantverk hos A Mano
De speciella och extraordinära vinerna från A Mano är resultatet av traditionellt hantverk. Druvorna till A Mano-vinerna kommer från olika odlingsområden i Apulien. För att ge mer uppmärksamhet åt de nästan bortglömda druvsorterna samarbetar Mark och Elvezia med vingårdarna i området.
Endast druvornas naturliga jäst används för jäsning. Jäsningen sker vid låga temperaturer så att druvornas naturliga arom bevaras. De viner som blir resultatet är lika aromatiska och intensiva.
Det bästa vinet från A Mano är det intensiva och harmoniska Prima Mano Primitivo Salento, som produceras från två vingårdar och endast vinifieras som ett ikonvin under de mest gynnsamma årgångarna. Men A Mano producerar också olivolja.
Regionen Apulien
Apulien ligger i den sydöstra delen av Italien. är en 800 km lång halvö i hjärtat av Medelhavet. Det är ett särskilt viktigt och prestigefyllt vinodlingsområde med särskilt aromatiska röda viner. De viktigaste druvsorterna är:
- Primitivo
- Negroamaro
- Nero di Troia
Den totala vinodlingsarealen är 107 571 hektar och den totala vinproduktionen är 7 580 000 hektoliter. Tillsammans med Sicilien och Veneto är Apulien den största vinodlingsregionen i Italien sett till volym.
De mest kända vinregionerna i Apulien är:
- Manduria
- Salento
- Castel del Monte
- Canosa di Puglia
- Locorotondo
- Foggia
Andelen kontrollerade ursprung av den totala arealen är dock mindre än 10 %.
Mer information omA Mano
Adress | |
---|---|
Företagsnamn: | A Mano |
Gata: | Via San Giovanni 41 |
Stad: | 70015 Noci (BA) |
Land: | Italien |
Region: | Apulien |
Kontinent: | Europa |
Kontakt & Webb | |
Webbplats: | http://www.amanowine.com/ |
E-post: | [email protected] |
Facebook: | https://www.facebook.com/amanowine |
Twitter: | https://twitter.com/amanowine |
Telefon: | +39 080 3434 872 |
fax: | +39 080 3481 833 |
Företag | |
År för grundandet: | 1998 |
Företagsgrupp: | A-mano S.r.l. |
Ägare: | Mark och Elvezia |
Vin | |
Önolog: | Mark Shannon |
Källarmästare: | Mark Shannon |
Odlad yta: | Apulien |