♥ För närvarande 19 447 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!
DRICKS!
90
Punkte
Robert Parker
91
Punkte
Vinous
91
Punkte
Falstaff
91
Punkte
James Suckling
92
Punkte
Wine Enthusiast
91
Punkte
Jeb Dunnuck
DRICKS!
Blackberry, Grapefrukt, Violetter och Skogsbotten
  • Detta rosévin av druvorna Cinsault, Grenache, Syrah och Vermentino passar utmärkt till wokade grönsaker med fisk eller en fruktig endivsallad
  • Detta vin från Provence är utomordentligt välbalanserat
  • Ett rosévin som har vunnit många utmärkelser, förstklassigt för alla hjärtans dag eller en picknick, bland andra tillfällen

Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval

Årgång

9999
2022
Den maximala beställningskvantiteten har uppnåtts, beställningskvantiteten justeras automatiskt.
Minsta beställningsmängd har inte uppnåtts, beställningsmängden justeras automatiskt.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
24
Pris per enhet: 273.98 *
Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval
Personligt!
Personligt!
Personligt!
Säkra
förpackningen!
Personligt!
Pålitlig!
Pitt, ser bra ut och smakar...
Super hantering av Vinello.
Super hantering av Vinello.
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 30 jan 2022
Miraval Rosé!...
Men det är bara det här ...
Men det är bara det här ...
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 16 nov 2021
Tack för detta vin...
Bra pris, bra vin.
Bra pris, bra vin.
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 9 aug 2021
Min favorit rosé...
Det fungerade bra. Miraval är verkligen bra.
Det fungerade bra. Miraval är verkligen bra.
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 8 aug 2021
5 stjärnor...
Vacker rosé
Vacker rosé
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 7 jun 2021
Jag är glad!...
Priset är inte riktigt billigt för ett rosévin, men det är värt det. Alternativt gillar jag Clarette.
Priset är inte riktigt billigt för ett rosévin, men det är värt det. Alternativt gillar jag Clarette.
Text översatt - Visa det ursprungliga betyget
| 24 feb 2021

Mer information om Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval

Även om kärleken mellan två stora Hollywoodstjärnor för länge sedan har falnat, blir deras Miraval Rosé - helt utan att imponeras av detta - bättre från år till år och har länge nämnts i samma andetag som de stora.

År 2008 gav sig Angelina Jolie och hennes man Brad Pitt - liksom många stjärnor och starlets före och efter dem - in i vinbranschen. De hyrde ett rum på Château Miraval i franska Provence, köpte senare vingården och vinifierade tillsammans med vinodlarfamiljen Perrin provensalska viner som än idag är oöverträffade. Kärleken mellan det forna drömparet har gått över - vinerna finns kvar - till glädje för oss alla.

Ett av de tveklöst bästa och mest eftertraktade vinerna från Château Miraval är Miraval Rosé Côtes de Provence AOP, som - sedan länge med kultstatus - förtjusar betraktaren år efter år med sitt förtrollande laxrosa skimmer, redan innan korken har lämnat flaskhalsen, när den diskreta men inte mindre ädla etiketten på originalvinflaskan avslöjar detta underbara somriga färgspel.

Det som utlovades för ögat på ett så hoppfullt sätt, levererar bouqueten till näsan efter att du försiktigt har korkat upp flaskan och låtit Miraval Rosé Côtes de Provence rinna böljande ner i det kristallklara vita vinglaset. Efter en första försiktig sniff i glaset flyger bilder av nyplockade jordgubbar och välsmakande hallon förbi i vårt inre öga. Först därefter snurrar vi glaset fyllt med Miraval Rosé så att rosévinet bubblar med luft. Detta frigör i sin tur delikata aromer av citronskal och mandel, kompletterade med subtila blommiga nyanser som väcker intryck av blommande lavendelfält.

Gommen har länge varit fylld av obetvinglig förväntan från näsan när vi äntligen sätter ner glaset för att låta den första lilla klunken Miraval Rosé Côtes de Provence glida över tungan. Vi känner genast igen de dominerande intrycken av nyplockade jordgubbar och hallon som näsan redan har sniffat upp, perfekt kompletterade av fina ört- och citrusnyanser. Den andra klunken glider lika mjukt över tungan och berättar om en underbart balanserad textur och en silkeslen, elegant smakupplevelse som varar in i den långa och intensiva avslutningen. Kvar finns känslan av enastående elegans och fräschör och minnet av en vinofil helhetsupplevelse som är mycket mer än ett enkelt kändisvin. Och innan du vet ordet av är glaset tömt och nästa flaska är redan urkorkad.

Vinifiering av Miraval Rosé

Det krävs mycket tid och kärlek för att trolla fram ett enastående vin som Château Miraval Rosé Côtes de Provence AOP i flaskan. Druvorna, som trivs på mineralhaltig kalksten och lera, skördas för hand tidigt på morgonen. Vid den här tiden har frukten den största färskheten. För att se till att detta inte går förlorat transporteras druvorna snabbt i små lådor till källaren, där de väljs ut två gånger för att bara behålla det bästa. Cinsault, Grenache och Rolle pressas, medan Syrah delvis vinifieras med hjälp av Saignee-metoden. Majoriteten av vinet lagras i rostfritt stål, medan en liten del lagras på batonnagefat.

Matrekommendationer till Miraval Rosé

Varför inte prova den somriga Château Miraval Rosé Côtes de Provence AOP till krispig laxöring med skaldjur på smörjulienne och potatis- och sellerimos eller till mozzarellakyckling i basilikagräddsås. Denna provencalska rosé från huset Miraval passar också som aperitif eller som tillbehör till en picknick i parken en varm sommardag - men glöm inte kylväskan, för Miraval Rosé avnjuts naturligtvis bäst vid 8 till 11 °C.

Omdömen om Miraval Rosé i fackpressen

 Jeb Dunnuck: "2017 Miraval Côtes De Provence Rosé är underbar. Toner av persika, citrus och hallon kommer direkt från glaset och vinet är saftigt, levande och krispigt i gommen. Detta är fantastiskt, och jag misstänker att det är den finaste årgången hittills för denna cuvée."

 Wine Enthusiast: "Denna vackra egendom ägs fortfarande gemensamt av Brad Pitt och Angelina Jolie och har producerat ett rikt, fylligt vin. Detta vin har gjorts för ägarna av familjen Perrin från Château de Beaucastel i Rhônedalen och uppvisar stor sofistikering med rik karamell- och jordgubbsfrukt och kryddighet. Drick nu."

   Natalie MacLean: "Detta vin behöver inte rida på ryggen av Brad och Angelinas kändisskap: det står ensamt som en fantastisk, uppfriskande rosé med aromer av små fältjordgubbar, apelsinzest och lätta kryddor. Ska jag tillägga att det finns en antydan till drama i doften, med en överraskande twist i avslutningen? Säkert en kassasuccé i din systembolagsbutik. Buteljerad i Hollywood-stil i ett vackert, välformat kärl. Härlig balettskorosa nyans. Avslutar blommigt och elegant. Kombinera med ostron och filmkväll."

 Decanter: "Ödet för denna kändisägda vingård som för närvarande tillhör Brad Pitt och Angelina Jolie må vara osäkert, men det råder ingen tvekan om kvaliteten på denna fräscha, eleganta, smultron doftande rosé. Drick till: hummer, havsabborre."

 Falstaff: "Mångsidigt vin: passar lika bra till aperitifer som till fräscha sommarmaträtter."

Miraval Rosé recensioner

  • Wine Enthusiast: 92 poäng för 2021
  • Robert Parker: 90 poäng
  • Vinous: 91 poäng
  • Falstaff: 91 poäng för 2019
  • James Suckling: 91 poäng för 2017
  • Jeb Dunnuck: 91 poäng för 2017
  • Meininger Weinwirtschaft "The 100 Wines of the Year 2018": 1:a plats rosévin

Saker att veta om Miraval Rosé Côtes de Provence AOP - Château Miraval

Var kan jag köpa eller beställa Miraval Rosé? Vad betyder Miraval? Hur smakar Miraval Rosé? Var produceras Miraval Rosé? Är Miraval Rosé ett ekologiskt vin? Är Miraval Rosé veganskt? Vem tillverkar Miraval Rosé? Är Miraval Rosé ett sött eller ett torrt rosévin?
Miraval Rosé finns att köpa i specialbutiker eller på postorder, t.ex. hos VINELLO Miraval betyder "mirakel". Så namnet säger allt här Miraval Rosé smakar jordgubbar, hallon, mandel och citronskal Miraval Rosé är ett vin från franska Provence. Miraval är en av få vingårdar som äger sin egen dalgång i Correns-området norr om Brignoles. Vingårdarna sträcker sig över appellationerna Coteaux Varois en Provence i nordväst och Cotes de Provence i öster Även om vingården Miraval är certifierat ekologiskt är Miraval Rosé inte ett rent ekologiskt producerat vin Nej, Miraval Rosé är inte ett veganvin Vinodlarfamiljen Perrin från Chateau Miraval ansvarar för Miraval Rosé Miraval Rosé är ett torrt rosévin med endast 0,2 g/l restsocker.

Hårda fakta

90
Punkte
Robert Parker
91
Punkte
Vinous
91
Punkte
Falstaff
91
Punkte
James Suckling
92
Punkte
Wine Enthusiast
91
Punkte
Jeb Dunnuck
Typ:
Typ av vin:
Rosévin
Vinfärg:
rosé
Smak:
Tillfälle och tema:
Vin från balkongen (terrass går också bra!) , Barbecue , Picknick , Sommarvin , Alla hjärtans dag
Total syrahalt ca. i g/l:
5.4
Restsocker ca. i g/l:
0.2
Land:
Frankrike
Odlingsområde:
Provence (FR)
Underregion:
Cotes de Provence (FR)
Cuvée:
Druvsort cuvée
Mognadslagring:
Tank i rostfritt stål , litet virke
Detaljer om förlängning:
Tank i rostfritt stål , Fransk ek , Batonnage
Kvalitetsklassificering :
AOP Appellation d’Origine Protégée
Utmärkelser:
Robert Parker - The Wine Advocate - 90 Punkte , Vinous Antonio Galloni - 91 Punkte , Falstaff - 91 Punkte , James Suckling - 91 Punkte , Wine Enthusiast - 92 Punkte , Jeb Dunnuck - 91 Punkte
Golv & Särskilda lager:
Lime , Lera
Läsning:
Handplockad
Arom:
Blackberry , Grapefrukt , Violetter , Skogsbotten
Textur:
silkeslen
Munkänsla:
lång
Stil:
Gamla världen , modernt , doftande
Optimal serveringstemperatur i °C:
8 - 10
Passar till:
Ljusa och lätta rätter
Rekommendation av glas:
Vitt vinglas
Flaskestorlek i l:
0,75
Flaskdesign och utrustning:
blommig
Kapsyl:
Kork
Hållbarhet i år från årgången:
2
Alkohol i vol%:
13
Allergener och ingredienser:
Innehåller sulfiter och svaveldioxid
Distributör:
Château de Miraval - Miraval - 83570 Correns - France
Artikel nr:
70007-FR-RO-BL-001-16
Upp Upp
Upp