• ♥ För närvarande 23.264 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Dessertviner (235)

Dessertvin - det söta extra till kaffe och kaka.

Läs mer Handla om Dessertviner
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
9999
NV
Ej tillgänglig
Starkvin Starkvin
söt (edelsüß) söt
Frankrike Frankrike
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
192,18 Skr*
0.5 l (384,36 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar

Ej tillgänglig
9999
2023
Ej tillgänglig
Starkvin Starkvin
söt söt
Frankrike Frankrike
Languedoc-Roussillon (FR) Languedoc-Roussillon
212,38 Skr*
0.75 l (283,17 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 5-7 arbetsdagar

Ej tillgänglig
9999
NV
Ej tillgänglig
Starkvin Starkvin
söt söt
Portugal Portugal
Península de Setúbal (PT) Península de Setúbal
195,48 Skr*
0.75 l (260,64 Skr * / 1 l)

Leveranstid ca. 20-22 arbetsdagar

15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
🍂 10 % höstrea 🍂 Höstliga priser
Bläddra nu!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!

Dessertvin - populärt och delikat

Det söta vinets historia börjar långt tillbaka i antiken. Ett cypriotiskt sultanvin som kallades passum var en av de mest populära dryckerna på sin tid. Även i de medeltida aristokratiska och styrande husen ansågs sött vin vara Sött vin ansågs vara en delikat lyx. De stora upptäcktsresorna i början av den moderna eran bidrog också till spridningen av dessa viner - som hållbar proviant för de långa sjöresorna blev portvin, sherry, Sauternes och vin santo populära.&och Vin Santo upplevde sitt triumftåg. 

 

Sött vin - Hög restsockerhalt och höga mustvikter.

Enligt EU:s vinlagstiftning anses viner med en restsockerhalt på minst 45 g/l vara söta. detta värde är minst 50 g/l. För vissa sorter är sockerhalten betydligt högre än dessa gränser, i fallet med Tokaj. Eszencia - ett ungerskt Dessertvin - den når värden på över 450 g/l. En förutsättning för produktion av söta viner är en hög mustvikt eller en motsvarande sockerkoncentration i bären. De pressas till exempel från mycket mogna eller ädla ruttna druvor. Mycket högkvalitativa söta vinspecialiteter inkluderar halmviner, som den italienska Recioto, eller lokala Trockenbeerenauslesen, som också är bland de bästa internationella vinerna. Kvalitetsviner och Prädikatviner i denna klass får inte tillsättas socker efter jäsningen.

Söta viner - naturligt söta eller fortifierade

Söta viner marknadsförs ibland som naturligt söta viner utan någon artificiell inblandning i jäsningsprocessen. Dessa inkluderar till exempel Beerenauslesen och Trockenbeerenauslesen, Strohwein eller Eiswein. Andra versioner - som Madeira, Malaga, Port eller Sherry - är förstärkta, vilket ökar deras alkoholhalt men också avslutar jäsningsprocessen i förtid.

Upp