Veganskt vin

1.006 Produkte

Veganskt vin kommer direkt från vingården i ditt glas. Utan animaliska tillsatser i produktionsprocessen ger veganskt vin dig ren och oförfalskad njutning. I vinkällaren används endast växtbaserade tillsatser - och ofta är de till och med obefintliga. Veganskt vin är hur vin borde vara. Vinifierade med största omsorg, hållbara och fulla av druvornas, klimatets och markens potential. Upptäck naturliga och originella veganska viner som inte kompromissar med smaken utan gör skillnad för framtiden.

Läs mer Handla om Veganskt vin
Stängfilter
från till
 
 
 
Inga resultat hittades för filtret!
vegan
Grauburgunder trocken 2021 - Lukas Kesselring Grauburgunder trocken 2021 - Lukas Kesselring
Vitt vin torr Tyskland Pfalz (DE)
98,32 Skr *
0.75 l (131,09 Skr * / 1 l)
70730-DE-WW-PG-001-19
bio
vegan
Rosé trocken 2021 - Lukas Kesselring Rosé trocken 2021 - Lukas Kesselring
Rosévin torr Tyskland Pfalz (DE)
98,32 Skr *
0.75 l (131,09 Skr * / 1 l)
70730-DE-RO-BL-001-19
vegan
Merlot Rosé serigrafiert 2021 - Fortant de France
Merlot Rosé serigrafiert 2021 - Fortant de France
Rosévin halvtorrt Frankrike Languedoc (FR)
93,92 Skr *
0.75 l (125,23 Skr * / 1 l)
70007-FR-RO-ME-608-12
vegan
Sauvignon Blanc trocken 2021 - Lukas Kesselring Sauvignon Blanc trocken 2021 - Lukas Kesselring
Vitt vin torr Tyskland Pfalz (DE)
98,32 Skr *
0.75 l (131,09 Skr * / 1 l)
70730-DE-WW-SB-001-19
Dricks!
vegan
Pleno Tempranillo Navarra DO 2020 - Bodegas Agronavarra
Pleno Tempranillo Navarra DO 2020 - Bodegas Agronavarra
Rött vin torr Spanien Aragonien (ES) Navarra DO (ES)
73,99 Skr *
0.75 l (98,65 Skr * / 1 l)
70009-ES-RW-TE-0002-12
vegan
Passivento Bianco Terre Siciliane IGT 2021 - Barone Montalto Passivento Bianco Terre Siciliane IGT 2021 - Barone Montalto
Vitt vin halvtorrt Italien Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
109,09 Skr *
0.75 l (145,45 Skr * / 1 l)
70007-IT-WW-BL-002-17
bio
vegan
Blanc de Noir trocken 2021 - Lukas Kesselring Blanc de Noir trocken 2021 - Lukas Kesselring
Vitt vin Blanc de Noir torr Tyskland Pfalz (DE)
109,09 Skr *
0.75 l (145,45 Skr * / 1 l)
70730-DE-WW-PN-001-19
bio
vegan
Lieblingssecco Bio Hugo - Acht Grad plus
Lieblingssecco Bio Hugo - Acht Grad plus
Vinbaserad dryck Secco halvsöt Tyskland
85,24 Skr *
0.75 l (113,65 Skr * / 1 l)
70664-DE-SW-BL-002
bio
vegan
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Mousserande Prosecco Frizzante brut - bruto Italien Venetien (IT) Prosecco DOC (IT)
112,75 Skr *
0.75 l (150,33 Skr * / 1 l)
70007-IT-SW-GL-008
Kaufe 18, spare 10%
vegan
Rosé von der Blaufränkisch Reserve 2020 - Günter + Regina Triebaumer
Rosé von der Blaufränkisch Reserve 2020 - Günter + Regina Triebaumer
Rosévin halvtorrt Österrike Burgenland (AT)
130,61 Skr *
0.75 l (174,15 Skr * / 1 l)
70015-AT-RO-001-12
Dricks!
vegan
Pleno Rosado Navarra DO 2021 - Bodegas Agronavarra
Pleno Rosado Navarra DO 2021 - Bodegas Agronavarra
Rosévin torr Spanien Aragonien (ES) Navarra DO (ES)
73,99 Skr *
0.75 l (98,65 Skr * / 1 l)
70009-ES-RO-003-13
bio
vegan
Chardonnay & Weißburgunder trocken 2020 - Lukas Kesselring Chardonnay & Weißburgunder trocken 2020 - Lukas Kesselring
Vitt vin torr Tyskland Pfalz (DE)
126,33 Skr *
0.75 l (168,44 Skr * / 1 l)
70730-DE-WW-BL-001-19
Dricks!
vegan
Pleno Blanco Navarra DO 2021 - Bodegas Agronavarra
Pleno Blanco Navarra DO 2021 - Bodegas Agronavarra
Vitt vin torr Spanien Aragonien (ES) Navarra DO (ES)
73,99 Skr *
0.75 l (98,65 Skr * / 1 l)
70009-ES-WW-BL-005-13
vegan
Montepulciano d'Abruzzo DOC 2020 - Zonin Montepulciano d'Abruzzo DOC 2020 - Zonin
Rött vin torr Italien Abruzzen (IT) Montepulciano d'Abruzzo DOC (IT)
91,23 Skr *
0.75 l (121,64 Skr * / 1 l)
70007-IT-RW-MP-001-16
vegan
Sauvignon Blanc serigrafiert 2020 - Fortant de France Sauvignon Blanc serigrafiert 2020 - Fortant de France
Vitt vin halvtorrt Frankrike Languedoc (FR)
93,92 Skr *
0.75 l (125,23 Skr * / 1 l)
70007-FR-WW-SB-609-13
bio
vegan
Gewürztraminer trocken - Lukas Kesselring Gewürztraminer trocken - Lukas Kesselring
Vitt vin torr Tyskland Pfalz (DE)
115,45 Skr *
0.75 l (153,93 Skr * / 1 l)
70730-DE-WW-GW-001-19
1 från 61

Varför vin inte alltid är veganskt

Vin har alltid varit veganskt och många vinodlare har alltid pressat utan animaliska och kemiska tillsatser. Därför är veganska ekologiska viner inte en upptäckt i modern tid, utan en standard. Påverkan på vinet sker endast sällan och i källaren. Vid klarning av grumliga ämnen tillsätts till exempel äggvita eller gelatin till musten för att binda ämnena och få dem att sjunka till botten. När det tidigare grumliga vinet skummas från toppen blir det en underbart klar droppe. En förbrukningsbar effekt som också uppnås med vegetabiliska proteiner från potatisstärkelse, bönor eller ärtor. Det har därför länge varit onödigt att använda animaliska tillsatser. En stor del av vinproducenterna har valt att avstå från dem och framställer förstklassiga veganska viner av princip. Därför finns det många veganska viner som inte är märkta som sådana. Å ena sidan på grund av vinproducenternas självbild, å andra sidan på grund av vingårdens rykte. Vegan betyder högre priser för många människor - en missuppfattning när det gäller veganskt vin. Du kan ta det, veganskt vin är inte billigare, inte dyrare, inte bättre i kvalitet, inte sämre - veganskt vin är helt enkelt vin. Ren, naturlig och fri från animaliska produkter.

Animaliska ämnen i vin och veganska alternativ

Animaliska ämnen som kan förekomma vid framställningen av vin finns inte längre i det vin som är färdigt för försäljning. Endast vid arbete i vinkällaren används följande ämnen ibland.

  • Gelatin: Gelatin framställs av animaliska proteiner, oftast från grisar eller nötkreatur, och används för att förtydliga vin. Den binder de grumliga ämnena i vinet och låter dem sjunka till botten. Det klara vinet kan skummas bort.
  • Kasein: Kasein är proteindelen i mjölk och används ofta för att göra ost. Den har samma effekt på vinproduktionen som gelatin och ger ett osköljt vin. När vinet har tappats av är det därför fritt från grumlighet och proteinet kasein.
  • Hausenblåsa: Ett annat sätt att förtydliga vinet är att använda Hausenblåsa, en torkad simblåsa från störarten Hausen. Principen är densamma som i de tidigare exemplen: Grumliga ämnen sjunker, klart vin dras av uppifrån.
  • Albumin: Detta protein finns i äggula, mjölk och äggvita från kyckling. Albinum bildar små blodproppar som lätt kan filtreras. Detta minskar mängden tannin, särskilt i rött vin.
  • Lysozym: Detta enzym extraheras från äggvita och används för att kontrollera den biologiska syranedbrytningen. Detta ger vinet en harmonisk och jämn smakstruktur.

Veganska alternativ för behandling av vin

  • Vegetabiliska proteiner, t.ex. de som finns i ärter, bönor och potatisstärkelse, är också lämpliga för att binda grumlighet i vinet, så att det sjunker till botten och det klara vinet skummas bort.
  • Betonit från vulkanaska är förmodligen den bästa metoden för snabb klaring av vin. På samma sätt som proteiner avlägsnar betongit grumligheten.
  • Aktivt kol har en stor adsorptionskapacitet och tar bort oönskade lukter, färger och smaker från vinet.
  • Sedimentering är namnet på denna mycket skonsamma process där oönskade ämnen separeras från vinet på ett helt naturligt sätt. För att göra detta låter man vinet stå. Ämnena vandrar till botten och det klara vinet kan skummas av. Denna process är tidskrävande, men har en positiv inverkan på vinets kvalitet.

Skillnaden mellan veganskt vin och vanligt vin

Skillnaden mellan veganskt vin och normalt vin ligger i tillsättningen av ämnena i vinkällaren. Äggvita, fiskgelatin, kasein, albumin och isinglas kan användas för fining och klaring av vin. Men ingen av dessa medel är utan alternativ. Mineralisk lera från vulkanisk aska, även kallad bentonit, aktivt kol, vegetabiliskt gelatin och naturlig sedimentering är veganska lösningar för vinproducenten. På så sätt kan man uppnå samma resultat som med ett konventionellt vin och i vissa fall till och med överträffa det. Veganskt vin kan ta lite längre tid att nå sin fulla potential på naturlig väg, men vintillverkning är trots allt ingen tävling. Och med lite tålamod och uppmärksamhet på detaljer och djur skapas veganska röda, vita, mousserande viner, mousserande viner med mera - veganer behöver inte offra någon njutning.

Hitta och köpa veganskt vin

Att hitta ett veganskt vin är dock förenat med en del hinder. Även om vingårdarna deklarerar på flaskorna, med särskilt skapade logotyper, att vinet är veganskt, finns det ingen officiellt erkänd stämpel. Vissa har ingen logotyp eller stämpel alls. Om du vill köpa ett veganskt vin på ett säkert sätt kan du enkelt hitta våra viner i kategorin veganska viner. Alla är testade och fria från animaliska tillsatser. Ofta till och med från ekologisk odling för att få ett komplett paket med veganskt vin, naturnära produktion på vingården och till och med en flaska, etikett och förslutning från hållbar och växtbaserad produktion. Det är ett bra vin som du kan dricka och njuta av utan att tveka i harmoni med naturen.

Köp veganskt vin billigt på nätet

Gör något gott för dig själv och alla levande varelser i världen och servera ett veganskt vin. Köp det naturliga nöjet av högkvalitativa och naturliga viner till låga priser på VINELLO. Om du beställer online på ett okomplicerat och säkert sätt, tar vi ditt veganska vin på väg till dig. I en säker förpackning kan du plocka upp dina favoriter, öppna en flaska fint vin och uppleva veganskt vin i sin renaste form. Unna dig ett fint vin utan animaliska tillsatser, utan tvivel och utan onödigheter. Bara veganskt vin på VINELLO - din vinbutik full av djurälskare.

Upp