• ♥ För närvarande 23.142 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Dubbelt Steg

(25)

Doppio Passo Primtivo: Fruktig, solvarmt och dubbelt jäst! Doppio Passo i röd, vit eller rosé.

Läs mer Handla om Dubbelt Steg
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
DRICKS!
alkoholfri
9999
Ej tillgänglig
DRICKS!
alkoholfri
4.75
(2)
Rött vin Rött vin
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
120,68 Skr*
0.75 l (160,91 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
DRICKS!
Team-Tips
9999
2024
Ej tillgänglig
DRICKS!
Team-Tips
5.00
(3)
Vitt vin Vitt vin
Halvtorr Halvtorr
Italien Italien
Sicilien (IT) Sicilien
145,98 Skr*
0.75 l (194,64 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
DRICKS!
9999
2023
2024
Ej tillgänglig
DRICKS!
Rosévin Rosévin
Halvtorr Halvtorr
Italien Italien
Apulien (IT) Apulien
134,98 Skr*
0.75 l (179,97 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!
1
1 - 23 / 23

Doppio Passo - dubbelt fermenterad

Hos VINELLO finner du Doppio Passo rödvin, Doppio Passo rosévin och Doppio Passo vitt vin (Grillo). Du finner Doppio Passo Magnum, Doppio Passo Riserva och många Doppio Passo förmåns-paket. Paket från Apulien och Sicilien med delregionerna Salento, Brindisi och Puglia.

Doppio Passo Primitivo i röd, rosé och ekologisk

Är du sugen på ett runt rödvin eller ett fruktigt-lätt Doppio Passo Rosé? Hitta ädla Doppio Passo viner och njut av en rund kombination av Primitivo och traditionell tillverkning. Dessutom finns Primitivo även som Magnum.

Doppio Passo - för dubbelt håller bättre

Halvön Salento i södra Apulien

Doppio Passo är en resa till den soliga södern i Italien. Närmare bestämt till Apulien på halvön Salento. Ett präglat, torrt landskap, kantat av lera, sand och kalksten, där Medelhavets vågor slår mot kusten. Här, mellan vita hus och azurblått vatten, frodas druvsorten Primitivo på allra bästa sätt.

Mer frukt i glaset - Doppio Passo vin från Puglia

Doppio Passo-viner är också en resa tillbaka i tiden och en nutid inriktad på tradition. Den gamla tillverkningsmetoden är mycket uppskattad bland vinproducenter och njutare. Doppio Passo, det står för dubbelfermentation. Den dubbla fermentationen förädlar det populära vinet med stark arom och frukt.

Låt dig förtrollas av runda och fruktiga viner. Vinifierade enligt Doppio Passo-metoden. En äkta italiensk klassiker. Vinello erbjuder dig det klassiska Doppio Passo rödvinet samt rosé och ekologiska och veganska kreationer. Naturligtvis från klackarna av den italienska stöveln.

Doppio Passo - den röda klassikern

Doppio Passo Salento

Doppio Passo-viner är Primitivo-viner - åtminstone mestadels. Därför bidrar Primitivo-druvorna med sina styrkor till helheten. Kryddiga nyanser av peppar, nejlikor och kanel präglar bouqueten. Dessutom aromer av körsbär, björnbär och plommon.

Men när Primitivo-druvorna genomgår Doppio Passo-processen, utvecklas vinet till något speciellt. Betydligt tätare arom, mer fyllighet, mer frukt bestämmer smaken av ett Doppio Passo rödvin. Kroppen rund, med sötaktig smältning. Den ökade alkoholhalten stabiliserar sig vid 13,5 %. Doppio Passo ger sig till känna med en betydligt mjukare struktur och förför smaken med silkeslena tanniner. Och i fallet med Doppio Passo Riserva Brindisi lägger även toner av trälagring till.

Doppio Passo Rosé aka Rosato

Doppio Passo Rosato

Doppio Passo Rosato är en lätt njutning och glänser vid alla tillfällen. Slappna av och njut av lättheten och den överdådiga frukten. Oavsett om spontant eller med mycket förväntan - detta rosévin är det inget som helst fel på. Det avslöjar snarare blommiga toner som med den lätta syran skapar en frisk upplevelse på gommen. Ta det lugnt och servera Doppio Passo Rosato vid grillfest, för avkoppling eller på kvällen med vänner.

Doppio Passo ekologiskt och veganskt

Doppio Passo ekologisk Primitivo

Traditionell tillverkning och innovativ tidsanda förenas i Doppio Passo ekologisk Primitivo och Riserva Brindisi. Genom ekologisk odling på vingården och avstående från animaliska klarningsmedel i vinkällaren skyddas miljön.

Med varje klunk uttrycker de ekologiskt producerade viner intensifierad frukt och krämig smältning. Akkompanjerat av aromer av björnbär och surkörsbär. Lätta rostade toner smyger sig in i den fylliga smaken. Det är typiskt för den andra fermenteringen av Doppio Passo-metoden. Njut av vin enkelt och hållbart, köp enkelt Doppio Passo ekologisk Primitivo på VINELLO.

Vad betyder Doppio Passo? En metod för två fermenteringar

Doppio Passo kan översättas till tyska med "dubbla gången". Det beskriver en helt speciell metod

    • en del av druvorna för Doppio Passo Primitivo skördas i andra halvan av augusti
    • de bearbetas enligt den klassiska metoden till rödvin. Fermenteringen vid maximalt 28 °C varar i minst 15 dagar
    • tre till fyra veckor efter den första skörden skördas även de återstående druvorna
    • de har i det soliga klimatet i Apulien redan förlorat mycket av sin vätska och koncentrerat sina aromer
    • även dessa redan väl uttorkade druvor kommer att fermenteras
    • när denna process är avslutad, kommer rödvinet från den första omgången att överföras till skalen från den andra
    • därmed startar en ytterligare fermentering, där färg- och aromämnen dras ut ur skalen
    • vinet får mer kropp och komplexitet och Doppio Passo-vinet är fött

Vill du få en känsla för den enorma värmen och soligheten i regionen Salento i Apulien? Då rekommenderas den spännande resan av vinjournalisten och vinmakaren Dirk Würtz. På spåren av Primitivo & Co. begav han sig för Stern till södra Italien.

Ripasso och Appassimento

Förutom Doppio Passo "metoden" har italienska vinmakare försökt sig på ytterligare metoder. Och oftast har de också firat stora framgångar med dem. I Veneto till exempel vinifieras Valpolicella Classico med hjälp av Ripasso-metoden, vilket på tyska betyder upprepning. Här återförs det pressade skalen av Amarone till det färdiga vinet. En andra fermentering äger rum. Det återstående sockret från skalen omvandlas till alkohol. Så förädlar den vinet med mer arom, tanniner och struktur. När vinet har fermenterats klart filtreras det och tappas på flaskor. Dessa får vinet att mogna i minst 6 månader.

Appassimento-metoden handlar också om en metod för vinproduktion, som framför allt används i Veneto. Här torkas druvorna under veckor och månader på välventilerade vindar eller ute i friska luften. Under torkningen förlorar druvorna vätska och koncentrerar därmed sockerinnehållet.

Huvuddrugan av Doppio Passo är Primitivo (... är Zinfandel, är Crljenak Kastelanski, är känd härifrån till dit.)

Doppio Passo-viner vinifieras huvudsakligen av druvsorten Primitivo. Dessutom används ibland även Negroamaro och Malvasia Nera. Så till exempel vid Doppio Passo Riserva Brindisi. Ändå anses den inhemska Primitivo i Apulien vara den ledande i Doppio Passo- processen.

Namnet Primitivo går tillbaka på Francesco Filippo Indelicati, en präst som sysslade med druvsorten på 1700-talet. Han insåg fördelarna med de tidigt mognande vinrankorna jämfört med andra. Han kallade dem Primativus, de tidigast mogna. Från och med nu spred sig Primitivo i Apulien, tills det också tog fotfäste i Amerika som Zinfandel. Ändringen av namnet beror sannolikt på ett misstag vid märkningen av egendomarna. Först 1967 kunde sambandet mellan Primitivo och den i Amerika mycket populära druvsorten Zinfandel fastställas. Bevisat av Austin Goheen, expert vid U.S. Department of Agriculture och professor vid University of California.

Primitivo-druvor på vinrankan

Lång tid ansågs Primitivo vara en inhemsk druvsort i södra Italien. Där odlas den på några hektar karga och torra marker sedan över 250 år. I Amerika blev en druva vid namn Zinfandel särskilt känd under förbudstiden. Men varken Italien eller Amerika anses idag vara den verkliga hemorten för druvsorten.

Sökandet efter ursprunget fick ett preliminärt slut vid den kroatiskt-ungerska gränsen Crljenak. Där är Primitivo känd som Crljenak Kaštelanski, vilket å sin sida är identiskt med den sedan 1500-talet kända druvsorten Pribidrag. En ytterligare förgrening av ursprunget är dessutom trolig, men har än i dag inte bevisats.

Endast när det kommer till den optimala platsen för Primitivo är ampelograferna ense. Apulien, med sitt torra klimat och leriga-sandiga jordar, erbjuder druvsorten optimala förhållanden.

Köp Doppio Passo Primitivo billigt online

De bästa Doppio Passo-vinerna, torra eller halvtorr, står redo för dig på VINELLO. De erbjuder rund och fruktig njutning. Täta röda viner, sprudlande roséviner eller ekologiska Doppio Passo-viner. I vår vinhandel finner du ett fint urval, däribland enskilda flaskor, förmånliga paket och praktfulla Magnum-flaskor. Beställ Doppio Passo Primitivo-viner billigt online. Dra nytta av en klimatneutral och säkert förpackad leverans, vart du än vill. Många betalningsalternativ står öppna för dig. Upptäck också fantastiska erbjudanden av Doppio Passo Primitivo, som våra förmåns- och nybörjarpaket. Vill du veta mer om Doppio Passo-viner eller har speciella önskemål? Kontakta våra sommelierer på 0049 351 469 256 55 och låt dig inspireras. Vinets värld, från Apulien till Zinfandel - allt i Doppio Passo, allt på VINELLO.

Saker att veta om Dubbelt Steg
Was ist Doppio Passo?
Doppio Passo ist eine geschützte Wein-Marke der Casa Vinicola Botter Carlo & C. S.p.A., Fossalta di Piave (VE), IT und der Rotkäppchen - Mumm Sektkellereien GmbH, 06632 Freyburg, DE. Doppio Passo ist ein Wein aus Apulien (Rotwein und Rosato). Er wird in zwei Durchgängen geerntet, einmal in Vollreife und zu einem späteren Zeitpunkt. Doppio Passo Weißwein wird in Sizilien aus der Rebsorte Grillo hergestellt. Doppio Passo ist kein Herstellungsverfahren oder Qualitätsbezeichnung für Wein.
Wie lange lässt sich ein Doppio Passo Primitivo Wein lagern?
Ein Doppio Passo Rotwein ist grundsätzlich lange lagerfähig. Ab Zeitpunkt der Abfüllung ist eine Lagerung von 7 bis 8 Jahren problemlos möglich. Die Lagerung muss fachgerecht (kühl, dunkel, Temperatur beständig) erfolgen. Eine Doppio Passo Riserva übersteht gar ein Jahrzehnt im Weinkeller. Daher sind auch die 1,5 Liter Magnums eine lohnende Investition. Das größere Volumen lässt den Wein langsamer und gleichmäßiger reifen. Einzig die Doppio Passo Rosato Weine sollten jung getrunken werden. Sie halten sich etwa 2 bis 3 Jahre im Keller.
Welche Rebsorten sind im Doppio Passo enthalten?
Doppio Passo Rotweine sind fast ausschließlich reinsortige Primitivo-Weine. Gelegentlich finden sich aber auch Negroamaro und Malvasia Nera in der Cuvée mit ein.
Zu welchen Speisen passt ein Doppio Passo Primitivo?
Das fruchtige und wohl strukturierte Bouquet eines Doppio Passo Weins harmoniert besonders mit Gegrilltem und dunklem Fleisch. Auch Pasta mit rotem Fleisch und Pilzen sowie Lamm-Schaschlik passen perfekt zu diesem Rotwein. Doppio Passo Rosé tendiert hingegen eher zu Meeresfrüchten und Fisch. Ob Rosé oder Rot, trocken oder halbtrocken - die Weine aus Apulien gelten auch solo als absoluter Genuss.
Wo liegt die ideale Trinktemperatur einer Doppio Passo Primitivo?
Die optimale Trinktemperatur eines Doppio Passo Rotwein liegt zwischen 15 und 18° C, während der Rosato zwischen 9 und 12° C sein volles Potential entfaltet.
Upp