• ♥ För närvarande 24.237 viner bara för dig! ♥
  • Alla priser är inklusive punktskatter!
  • Säker förpackning!
  • Pålitlig frakt!

Viner från USA

(359)

USA-vin - från den relativt nya vinvärlden i den nya världen. Den amerikanska drömmen om amerikanskt vin, från nästan odrickbara droppar till förstklassigt fint vin på rekordtid. 

Läs mer Handla om Viner från USA
Inga resultat hittades för filtret!
Ej tillgänglig
9999
2022
Ej tillgänglig
5.00
(1)
Rött vin Rött vin
torr torr
USA USA
Kalifornien (US) Kalifornien
162,98 Skr*
0.75 l (217,31 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
DRICKS!
9999
2023
Ej tillgänglig
DRICKS!
5.00
(1)
Rosévin Rosévin
halvsöt halvsöt
USA USA
Kalifornien (US) Kalifornien
150,98 Skr*
0.75 l (201,31 Skr * / 1 l)
Ej tillgänglig
Köp 12, spara 4 %!
9999
2023
Ej tillgänglig
Köp 12, spara 4 %!
Vitt vin Vitt vin
torr torr
USA USA
Kalifornien (US) Kalifornien
278,98 Skr*
0.75 l (371,97 Skr * / 1 l)
15 % rabatt - Sista flaskorna!
Spara här nu!
10 % Vårrea
Våriga priser
Nu bläddra!
Måste-ha viner
Dessa viner bör du njuta av!
Provpaket
Prova mångfald nu & spara!

USA-amerikanska viner - vi litar på vinet

 Vinodling i Nordamerika är ung, inriktad på den gamla världen och alltid öppen för innovationer, visioner och förstklassiga skapelser. Längs USA:s västkust har ambitiösa vinodlare pressat sig in i den främsta ligan och imponerar internationellt med läckra röda viner, filigrana vita viner och en obruten pionjäranda.

Amerikanskt vin - av folket, för folket

Vinodlingen i USA har en vild, om än ganska kort, historia. Det var inte förrän på 1970-talet som en stark vinproduktion utvecklades, vilket har gjort att landet med imponerande hastighet har kommit in i en cirkel med Frankrike, Italien och Spanien. Senast sedan vinjuryn i Paris 1976, då kaliforniska viner överträffade sina franska motsvarigheter, har amerikanska viner betraktats som en seriös del av vineliten. Fatlagrade röda viner i Bourgogne-stil från Kalifornien, finessrika vita Chardonnay-vita viner från Columbia Valley i delstaten Washington och djupröda röda Pinot Noir-röda viner från vingårdarna i Oregons framväxande vinregioner. Amerikanska viner behöver inte vara rädda för att jämföras med europeiska viner. Det olyckliga med den höga kvaliteten på USA:s viner är att de flesta av dem aldrig lämnar landet. Lyckligtvis har du med VINELLO en pålitlig partner som har skickat ett utsökt urval av toppviner från USA över den stora dammen för dig.

Den amerikanska vinodlingens historia 

USA:s historia är en historia av invandrare och upptäckter. Den amerikanska vinodlingens historia är inget undantag. Redan under vikingarnas expeditioner stötte man på naturliga vinstockar som växte frodigt men som inte tillfredsställde de senare bosättarnas smak. De franska hugenotterna anses vara de första som producerade vin enligt europeisk modell. Med måttlig framgång. De lokala druvorna var inte ätbara och importerade vinstockar blev sjuka eller dödades av phylloxera. Detta var en fråga som den amerikanska vinodlingen fick kämpa med under lång tid. De första odlade vingårdarna planterades i Kalifornien runt 1796, när Junipero Serra och ett gäng mexikanska nybyggare planterade vinstockar i bergen runt San Diego. Senast när de europeiska bosättarna anlände flyttade också expertisen om vin till USA. Efter olika motgångar och en del experiment med jordmåner, druvsorter och odling blev vinet etablerat bland lokalbefolkningen. När järnvägen mellan öst och väst byggdes spreds vinet från Kalifornien även till den mycket befolkade östkusten. Vinodlingen kunde knappast stoppas, åtminstone inte förrän förbudsrörelsen vände upp och ner på vinindustrins ansikte.

Sedan dekretet från 1919 fick inget vin produceras utom för religiösa ändamål. Vinodlingar rensades, vingårdar stängdes, kunskap om vin gick förlorad. Inte ens förbudets upphörande 1933 dämpade nedgången för amerikanskt vin. Den stora depressionen på 1930-talet och andra världskriget gjorde att lyxmat hamnade i bakgrunden. Efter att USA övervann tidens utmaningar växte vinodlingen till oanade proportioner. I dag producerar nästan alla delstater vin, men cirka 90 % av vinproduktionen kommer från Kalifornien. Men den amerikanska vinodlingen fick folk att se upp och uppmärksamma den. Företaget vann vinjuryn i Paris, blev en av världens största producenter och gladde vinälskare med prisbelönta viner av hög kvalitet från USA:s stora odlingsområden.

De 3 främsta amerikanska vinodlingsregionerna

Kalifornien

Amerika är inte främmande för superlativer. Störst, bäst, mest - när det gäller miljömedveten vinodling gäller dessa värden för Kalifornien. Nästan 90 % av det amerikanska vinet produceras i regionerna längs den svala Stillahavskusten och i det varma inlandet. Det varierande klimatet gör det möjligt att odla de ädla druvsorterna Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Sauvignon Blanc, Barbera, Riesling, Grenache, Semillon och många fler. Särskilt kraftfulla och massiva röda viner och fina vita viner gör att Kalifornien kan jämföra sig med europeiska regioner. Innovationsviljan förhindrar stagnation. Amerikanska vinproducenter vilar inte på sina lagrar utan försöker återuppfinna sig själva igen. En förändring från tunga viner till lätta och mångfacetterade viner är för närvarande i full gång och överraskar vinkännare gång på gång med de många olika smakerna från landet med obegränsade möjligheter.

Washington

I den nordvästra delen av landet är vingårdarna i delstaten Washington de största områdena för amerikansk vinodling efter Kalifornien. Sedan 1960-talet har främst vita druvsorter som chardonnay, riesling och sauvignon blanc, men även cabernet sauvignon och shiraz för amerikanskt rött vin, vuxit och frodats på de cirka 11 800 hektar stora vingårdarna. Det huvudsakliga odlingsområdet är Columbia Valley, som står för 95 % av den totala arealen. Med sina kalla nätter, varma somrar och sandiga jordar erbjuder Washington idealiska förhållanden för produktion av fräscha och raffinerade vita viner. Men med de lovande produkterna syrah, merlot och cabernet sauvignon håller rödvin från Washington också på att utvecklas till en njutbar upplevelse.

Oregon

Liten, ung och redan ett flaggskepp för amerikanskt vin. Oregons pinot noir odlas på hälften av vinodlingsarealen, eftersom efterfrågan på det fylliga röda vinet är enorm. Dessutom finns det optimala förhållanden för Riesling, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay och Pinot Gris. Vinodlingen i Oregon är på uppåtgående och kommer att fortsätta att göra sig ett namn i framtiden. Vinproducenterna följer den franska filosofin om terroir och är angelägna om att göra viner i Bourgogne-stil med terroir från Oregon. 

AVA - ursprungsbeteckningar i USA

Till skillnad från i de europeiska länderna finns det inga lagreglerade kvalitetsnivåer för vin i USA. Endast ursprungsbeteckningen, som kallas American Viticultural Area eller AVA, ger information om vinets exakta ursprung. Denna beteckning är rent geografisk och avser inte avkastning, druvsort eller lagring. Storleken på en AVA kan variera från mycket stor (Upper Mississippi River Valley med cirka 77 000 km²) till relativt liten (Cole Ranch med cirka 240 m²). Bland de mer kända AVA:erna finns Napa Valley, Columbia Valley och Dundee Hills - alla regioner från vilka vi kan erbjuda dig fina amerikanska viner.

Köp amerikanska viner online till ett rimligt pris

Havsbriser från Stilla havet, bergskedjor i Cascade Range, vidsträckta dalar längs mäktiga floder - naturens skönhet återspeglas i de amerikanska vinerna. Smaka på amerikanska viner från utlandet och låt dig övertygas av symbiosen mellan traditionell medvetenhet och modern vinskola. Beställ dina viner från Amerika online billigt och okomplicerat på VINELLO. Upptäck fina viner från Kalifornien, Oregon och Washington som du kan köpa billigt. Vi ser till att dina amerikanska viner överlever den långa resan säkert och oskadda. Moderna tolkningar av europeiska druvsorter som bygger på oändliga möjligheter. USA-vin på din vinbutik VINELLO - en gång dit och tillbaka igen. 

Upp