Mer information om The Chocolate Block - Boekenhoutskloof
Chocolate Block av Boekenhoutskloof från den sydafrikanska vinodlingsregionen Swartland är en mycket spännande cuvée av Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache, Cinsault och Viognier.
Detta vin ser nästan bläcksvart ut i glaset. Efter en kort tid i luften sprider detta röda vin en förförisk doft av mörka bär, tobakslådor, blommiga toner - särskilt lila och violer - samt delikata toner av söt mocka och fin choklad. På gommen visar Chocolate Block sig vara mycket kraftfull med bra struktur och utmärkt tannin samt en syra som fortfarande erbjuder denna cuvée lite reserv. Den oändliga finishen avslöjar dess distinkta mineralkomponent och fina kryddaromer samt den fullt mogna frukten och kakaon som ger den sitt namn.
Denna sydafrikanska rödvinscuvée talar för sig själv: ett av de mest eftertraktade vinerna från Boekenhoutskloof!
Vinifiering av Boekenhoutskloof Chocolate Block
För detta röda vin odlas de enskilda druvsorterna på olika vingårdar från Franschhoek till Wellington till Swartland och endast de bästa terroirs används för respektive druvsorter. Syrah kommer från Malmesbury norr om Kapstaden. De äldsta Grenache-vinstockarna i Sydafrika står vid foten av Cederberg-bergen i Citrusdal och Cinsault växer på buskvinstockar på granit nära Wellington. Viognier och även Cabernet Sauvignon odlas direkt på vingården.
Grenache lagras på 600-litersfat, alla andra druvsorter på franska ekfat samt 2 500-liters franska ekfoudrés. Träåldringen sker i 12 månader. Slutligen genomgår detta vin en lätt proteinfining och filtrering.
Matrekommendation för Chocolate Block Boekenhoutskloof
Detta torra röda vin från Sydafrika är utmärkt med grillad mat, nötkött och kryddigt seared kött.
Utmärkelser för Chocolate Block från Boekenhoutskloof
- Tim Atkin: 92 poäng för 2017
- John Platter: 5 stjärnor för 2017
- Fler produkter från Boekenhoutskloof