🍷 Estate Red från Klein Constantia förkroppsligar stil och elegans genom sin 12-månaders lagring på franska ekfat
🍽️ Njut av den helst tillsammans med spaghetti med kapris-tomatsås eller en läcker ossobuco
🌍 Denna utsökta cuvée förenar druvsorterna Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot och Syrah från den berömda Coastal Region i Sydafrika
förpackningen!
Mer information om Estate Red - Klein Constantia
Med Klein Constantia Estate Red kommer ett förstklassigt rött vin in i glaset. Här avslöjar det en underbart tät, purpurfärgad färg. Om du ger det lite luft genom att snurra visar detta rödvin en hög densitet och fyllighet, vilket syns i kyrkfönster vid glasets kant. Denna sydafrikanska cuvée presenterar underbart doftande och komplexa toner av moreller, plommon, svarta körsbär och svarta vinbär i glaset. Dessutom finns det antydningar till kakaobönor, mörk choklad och orientaliska kryddor.
Detta täta och sammetslena röda vin är kraftfullt och komplext i gommen. På grund av sin nuvarande fruktsyra är Estate Red underbart fräsch och livlig på gommen. Avslutningen på detta röda vin från kustregionen, eller mer exakt från Kapstaden, som kan mogna bra, glädjer slutligen med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Klein Constantia Estate Red
Detta kraftfulla röda vin från Sydafrika är tillverkat av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot och Syrah. Naturligtvis bestäms Estate Red också av klimat- och stilistiska faktorer Kapstaden.
När den perfekta fysiologiska mognaden är säkerställd skördas druvorna för Estate Red uteslutande för hand utan hjälp av grova och mindre selektiva fullskördare. Efter handskörden förs druvorna snabbt till presshuset. Här väljs de ut och delas försiktigt upp. Jäsningen sker sedan vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 12 månaders mognadslagring på franska ekfat.
Matrekommendation för Estate Red från Klein Constantia
Drick detta röda vin från Sydafrika tempererat vid 15 - 18°C som ett passande vin till spagetti med kapris-tomatsås, ossobuco eller grönsakscouscous med köttbullar.
Utmärkelser för Estate Red Klein Constantia
James Suckling om 2017:
"En fyllig, rik Bordeaux-blend med massor av björnbär, röda vinbär, choklad och valnöt. Även lite mynta. Runda och polerade tanniner. Massor av frukt i avslutningen. Ändå känns den lite återhållsam och balanserad. En blandning av 58% Cabernet Sauvignon, 39% Malbec och 3% Petit Verdot. Detta vin kommer att åldras vackert. Ge det minst tre till fyra år att mogna."
- Tim Atkin: 90 poäng för 2018
- James Suckling: 93 poäng för 2017
- James Suckling: 94 poäng för 2016
- Wine Spectator: 90 poäng för 2016
- Robert Parker: 91 poäng för 2015
- Fler produkter från Klein Constantia