♥ För närvarande 15 763 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Malbec

(297)

I höglänta landsbygdsområden i Argentina, med varma dagar och kalla nätter, blommar Malbec-vinrankorna och kantar Andesbergen. Den mycket personliga renässansen av det ursprungliga franska Malbec-rödvinet; utomlands, i Mendoza, i perfektion.

Läs mer Handla om Malbec
Stängfilter
från till
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Inga resultat hittades för filtret!
Salu
6er Vorteils-Weinpaket - Kaiken Malbec 2020 - Viña Kaiken
6er Vorteils-Weinpaket - Kaiken Malbec 2020 - Viña Kaiken
Salu
12er Vorteils-Weinpaket - Kaiken Malbec 2020 - Viña Kaiken
12er Vorteils-Weinpaket - Kaiken Malbec 2020 - Viña Kaiken
Salu
bio bio
3er Paket Puro Malbec - Dieter Meier 3er Paket Puro Malbec - Dieter Meier
Salu
DRICKS!
bio bio
3er Vorteils-Weinpaket - Puro Malbec Cabernet 2021 - Dieter Meier
3er Vorteils-Weinpaket - Puro Malbec Cabernet 2021 - Dieter Meier
Salu
bio bio
3er Paket - Puro Corte 2019 - Dieter Meier 3er Paket - Puro Corte 2019 - Dieter Meier
Salu
3er Vorteils-Weinpaket - Amalaya Tinto 2021 - Bodega Colomé 3er Vorteils-Weinpaket - Amalaya Tinto 2021 - Bodega Colomé
Salu
bio bio
6er Paket - Puro Corte 2019 - Dieter Meier 6er Paket - Puro Corte 2019 - Dieter Meier
Salu
Sista flaskorna - spara 10 %!
vegan vegan
- Harmonie de Gascogne Rosé 2021 - Domaine de Pellehaut
Rosévin torr Frankrike Sud-Ouest (FR)
Salu
DRICKS!
bio bio
6er Vorteils-Weinpaket - Puro Malbec Cabernet 2021 - Dieter Meier 6er Vorteils-Weinpaket - Puro Malbec Cabernet 2021 - Dieter Meier
Malbec - Barefoot Malbec - Barefoot
Rött vin torr USA Kalifornien (US)
Salu
vegan vegan
3er Vorteils-Weinpaket - Harmonie de Gascogne Rosé - Domaine de Pellehaut 3er Vorteils-Weinpaket - Harmonie de Gascogne Rosé - Domaine de Pellehaut
Salu
6er Vorteils-Weinpaket - Amalaya Tinto 2021 - Bodega Colomé
6er Vorteils-Weinpaket - Amalaya Tinto 2021 - Bodega Colomé
MontGras Quatro - Viña Montgras
MontGras Quatro - Viña Montgras
Rött vin torr Chile Valle Central (CL)
Salu
15er Vorteils-Weinpaket - Amalaya Tinto 2021 - Bodega Colomé 15er Vorteils-Weinpaket - Amalaya Tinto 2021 - Bodega Colomé
Salu
9er Vorteils-Weinpaket - Kaiken Malbec 2020 - Viña Kaiken
9er Vorteils-Weinpaket - Kaiken Malbec 2020 - Viña Kaiken
Salu
bio bio
6er Paket Puro Malbec - Dieter Meier
6er Paket Puro Malbec - Dieter Meier
Salu
bio bio
12er Paket - Puro Corte 2019 - Dieter Meier 12er Paket - Puro Corte 2019 - Dieter Meier
Vie Cave Toscana IGT 2021 - Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Toscana IGT 2021 - Fattoria Aldobrandesca
Rött vin torr Italien Toskana (IT) Toscana IGT (IT)
Alta Malbec - Pascual Toso Alta Malbec - Pascual Toso
Rött vin torr Argentina Mendoza (AR)
Lyndenhurst Cabernet Sauvignon Napa Valley - Spottswoode Estate
2017
2018
Lyndenhurst Cabernet Sauvignon Napa Valley - Spottswoode Estate
Rött vin torr USA Kalifornien (US) Napa Valley (US)
Délicate Stellenbosch WO - De Toren Private Cellar Délicate Stellenbosch WO - De Toren Private Cellar
Rött vin torr Sydafrika Westkap (ZA) Stellenbosch (ZA)
Salu
12er Vorteils-Paket Malbec Rouge IGP - Domaine Laffitte 12er Vorteils-Paket Malbec Rouge IGP - Domaine Laffitte
Overture - Opus One Overture - Opus One
Rött vin torr USA Kalifornien (US) Napa Valley (US)
Salu
6er Vorteils-Weinpaket - Alaris Rosé 2019 - Bodegas Trapiche 6er Vorteils-Weinpaket - Alaris Rosé 2019 - Bodegas Trapiche
Salu
12er Vorteils-Weinpaket - Alaris Rosé 2019 - Bodegas Trapiche 12er Vorteils-Weinpaket - Alaris Rosé 2019 - Bodegas Trapiche
1 från 12

Ibland här, ibland där, Malbec

Det röda vinet är kraftfullt, smidigt och starkt i sin karaktär. Mycket kraftfull och med djup sympati för torr smak. För vänner av den mörka, rökiga doften erbjuder VINELLO, din vinhandel för toppviner till förmånliga priser, Malbec vin online . Beställ malbec-viner från Argentina eller Frankrike och upptäck en livlig druvsort som nästan försvann från vinvärlden.

Argentina eller Frankrike, det viktigaste är Malbec-vinet

Den mörka Malbec-druvan, även kallad Côt, Pressac eller Medoc i sitt hemland, är en klassisk fransk druvsort. Den fylliga karaktären och den intensiva, mörka färgen gjorde det röda vinet till en populär komponent i många cuvéer. För harmoniska cuvéer kombineras till exempel cabernet sauvignon, merlot, syrah och petit verdot med den kraftfulla malbec. Även de berömda Bordeaux-vinerna berikades ofta med malbec för att komplettera den mjuka kroppen. Runt den lilla staden Cahors tillverkas fortfarande röda viner av hög kvalitet av denna druvsort. Druvans fulla potential utvecklas dock i Argentina. Under de magnifika förhållandena i de argentinska Anderna, särskilt i Mendoza-regionen, blommar och frodas druvsorten till oanade höjder. I dag odlas 71 % av malbec-druvorna i Argentina och endast cirka 20 % i Frankrike. Resten delas av USA, Sydafrika och Chile.

Monsieur Malbec skriver historia

Malbec, eller rättare sagt Côt, är hemma mellan Bordeaux och Cahors. Det är också här som druvans många synonymer utvecklades, eftersom varje vinmakare gav sin produkt sitt eget namn. Och när Monsieur Malbec byggde upp sin vingård större och större blev namnet Malbec fast i folks medvetande. När man vandrar genom provinserna mellan Quercy, Thomery och Cahors upptäcker man de mest varierande namnen på det populära franska rödvinet.

Malbec är populärt som ett blandningsvin men drabbades av en drastisk nedgång när en förödande frostvåg förstörde stora lager 1956. Malbec-druvans sårbarhet blev uppenbar och många vinmakare började odla den tåliga merlotdruvan. Förutom dess motståndskraft mot frost hör mjöldagg och röta till druvsortens svagheter. Odlingen i Frankrike var inte idealisk och intresset för den känsliga och arbetsintensiva malbec-odlingen avtog.

Malbec-vinets stora comeback skedde i Argentina. Förhållandena var perfekta och druvsortens svagheter spelade knappast någon roll längre. Efter en kort upp- och nedgångsperiod blev det starka rödvinet lokalbefolkningens absoluta favorit. Den internationella vinvärlden började också uppmärksamma det. I dag är de röda vinerna från Argentinas bodegor bland de bästa som kan köpas på andra sidan Atlanten.

Malbec rött vin med stark karaktär

Resultatet av druvsortens utveckling är sydamerikanskt temperament i kombination med europeisk tradition. Malbec - ett torrt rött vin - är extremt färgstarkt, ibland svartviolett. Karaktäristiskt är den starka, kryddiga smaken, med aromer av plommon, blåbär, choklad, tobak, enbär, körsbär, lagerblad, delvis även tryffel och trä. Vinet imponerar med en balanserad syra och tanninhalt och leder till en sammetslen avslutning. Malbec är mycket rik på alkohol och kan lagras länge.

Vår rekommendation för Vinello Malbec

  • Kaiken Malbec - Kaiken

Detta röda Malbec-vin är en absolut klassiker från Bodega Kaiken. Från Aurelio Montes, en berömd och känd vinexpert, kommer de underbart karaktärsfulla och komplexa djupt lila vinerna från Mendoza-regionen. I doften visar Kaiken Malbec upp fylliga fruktaromer av mörka bär, med kryddiga toner av kakao, peppar, kaffe, tobak och vanilj. I enlighet med Montes' vägledande princip står Kaiken Malbec för elegans, karaktär och högsta kvalitet.

  • Barrel Selection Malbec - Bodegas Salentein

Om det här röda vinet från Mendoza var mer kraftfullt skulle flaskan spricka. Ett typiskt kännetecken för argentinska röda viner. Den mörka färgen återspeglar i den violetta skimret den fulla doften av svarta bär, plommon, vanilj och choklad. Det mjuka och eleganta rödvinet smickrar gommen och är efterfrågat internationellt. Från över 1000 meter över havet, från Mendozas kullar, kommer Barrel Selection Malbec från Bodegas Salentein till ditt hem som ett kraftfullt rött vin.

  • Malbec Pays d'OC IGP - Terroir de Collines - Fortant de France

Också i Frankrike är den ursprungliga druvan högt uppsatt. Från Languedoc, i den bergiga södra delen av Grande Nation, kommer denna lilaröda malbec från Fortant de France. Den fylliga och rundade kroppen kombinerar olika aromer av frukt och kryddor. De fräscha nyanserna i detta kraftfulla franska vin kommer från skörden, som sker under natten på vingårdarna i Languedoc. En bestämd torr representant för fräscha franska viner.

Köp Malbec vin online på VINELLO

För nykomlingar och återkommande drickare av det svart-lila kraftpaketet - beställ ditt Malbec-rödvin online, billigt och smidigt på VINELLO Weinkontor. Låt vårt urval övertyga dig. Köp Malbec, drick och returnera - allt med några få klick. Levereras med försäkrad frakt och extra pengarna tillbaka-garanti i händelse av korkskador och defekta flaskor. Njut av din Malbec, vi sköter resten.

Malbec-vin smakar alltid bra - öppna flaskan och njut. Men för att det röda vinet ska kunna utvecklas i sin fulla prakt finns det några saker att tänka på. Här är lite nyttig information som du kan ta del av:

Saker att veta om Malbec
Vad är Malbec-vin?
Malbec är ett mörkt, starkt och alkoholrikt rött vin. Druvsortens föräldrar är Prunelart och Magdeleine Noire des Charentes. De viktigaste odlingsområdena är Argentina och Frankrike. Synonymer för Malbec är Côt, Cos, Co, Perigord, Medoc, Margret, Cahors, Jacobin, Moza, Pied Noir och många fler.
Vilken mat passar Malbec till?
Traditionellt sett passar Malbec bra ihop med rött kött. Särskilt grillade och ugnsrätter av vilt, nötkött, lamm och fläsk kompletteras av det fylliga rödvinet. Svamp, potatis och bräserade rätter rekommenderas också.
Hur förvarar man ett Malbec-rödvin?
Malbec bör förvaras på en sval, mörk och horisontell plats. På grund av den höga alkoholhalten kan den ibland lagras i årtionden.
Vilken är den optimala dricktemperaturen för Malbec-vin?
Ett tungt rött vin, till exempel Malbec, bör serveras vid en temperatur på 16 °C.
Hur länge behöver en Malbec andas?
Om vinet dricks ungt kan det avnjutas omedelbart. Om det är ett äldre rött vin bör det dekanteras kort, även för att avlägsna eventuell tandsten.
Hur länge kan man förvara en öppen flaska Malbec?
En öppnad flaska Malbec kan förvaras stängd i kylskåpet i cirka 3 dagar. För att göra detta sätter du in korken med den rödfärgade änden i flaskan. Med en vinpump kan vinet lagras i upp till en vecka.
Upp Upp
Upp