Mer information om Villa Antinori Rosso Toscana IGT - Marchesi Antinori
Villa Antinori Rosso Toscana från Marchesi Antinori i Toscana har en klar, rubinröd färg i vinglaset. Om du snurrar vinglaset kan du se en förstklassig balans i detta röda vin, eftersom det varken är vattnigt, sirapsaktigt eller likörliknande på glasväggarna. I glaset visar detta röda vin från Marchesi Antinori aromer av björnbär, svarta körsbär, svarta vinbär, mullbär och blåbär, kompletterade med svart te, pepparkakskrydda och cigarrlåda. I gommen öppnar Villa Antinori Rosso Toscana från Marchesi Antinori underbart torrt, gripande och aromatiskt. Det är torrt och riktigt torrt. Detta röda vin tillhör den andra gruppen, eftersom det tappades med endast 1,5 g restsocker. Balanserat och mångfacetterat, detta smältande, täta och sammetslena röda vin presenterar sig på gommen. På grund av den balanserade fruktsyran smeker Villa Antinori Rosso Toscana gommen med en sammetslen känsla utan att sakna saftig livlighet. Avslutningen på detta röda vin från vinodlingsregionen Toscana, närmare bestämt från Toscana IGT, är övertygande med en anmärkningsvärd eftersmak.
Vinifiering av Marchesi Antinori Villa Antinori Rosso Toscana
Sangiovese Detta balanserade röda vin från Italien är tillverkat av druvsorterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot och Syrah. Utan tvekan bestäms Villa Antinori Rosso Toscana också av klimat- och stilistiska faktorer Toscana IGT. Denna italienska kan bokstavligen beskrivas som ett gammalt världsvin som presenterar sig utomordentligt imponerande. Sangiovese Mognaden hos druvorna till detta vin av Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot och Syrah påverkas i mycket hög grad av klimatet i odlingsregionen. I Toscana trivs druvorna i ett varmt klimat, vilket bland annat återspeglas i särskilt väl mogna druvor och en ganska hög mustvikt. Druvorna till detta röda vin från Italien skördas uteslutande för hand vid tidpunkten för optimal mognad. Efter skörden når druvorna presshuset så snabbt som möjligt. Här sorteras de och mals noggrant. Jäsningen sker sedan i små träbehållare vid kontrollerade temperaturer. Jäsningen följs av 18 månaders mognadslagring på franska, amerikanska och ungerska barriquer. Fatlagringen följs av en avsevärd flasklagring, vilket gör detta röda vin ännu mer komplext.
Matrekommendation för Marchesi Antinori Villa Antinori Rosso Toscana
Detta italienska vin avnjuts bäst vid en temperatur på 15 - 18°C. Det är perfekt som tillbehör till spagetti med kapris och tomatsås, ankbröst med sockerärtor eller purjolökssoppa.
Utmärkelser för Villa Antinori Rosso Toscana
James Suckling: 92 poäng för 2019
- Fler produkter från Marchesi Antinori