♥ För närvarande 15 763 viner bara för dig! ♥
Alla priser är inklusive punktskatter!
Säker förpackning!
Pålitlig frakt!

Syrah-vin

(903)

Det kraftfulla röda vinet Syrah kommer runt. Hemma i världen, hemma i norra Rhône. Syrah - även känd som Shiraz - trivs överallt, från den gamla världen till utlandet, för att bli ett högklassigt rött vin. Vare sig det är från Frankrike, Australien eller Chile - den som smakar syrah gör en världsomsegling.

Läs mer Handla om Syrah-vin
Stängfilter
från till
%💰  
🏆  
24 h 🚀  
Inga resultat hittades för filtret!
DRICKS!
MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
Rött vin halvtorrt Italien Apulien (IT) Sizilien (IT)
Collezione Famiglia Syrah Terre Siciliane IGT 2020 - Barone Montalto Collezione Famiglia Syrah Terre Siciliane IGT 2020 - Barone Montalto
Rött vin torr Italien Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
DRICKS!
Asio Otus Vino Varietale d'Italia - Mondo del Vino
Asio Otus Vino Varietale d'Italia - Mondo del Vino
Rött vin halvsöt Italien Piemont (IT)
alkoholfri
Le Petit Béret Rouge Intense Alkoholfrei - Le Petit Béret Le Petit Béret Rouge Intense Alkoholfrei - Le Petit Béret
Rött vin torr Frankrike Languedoc-Roussillon (FR)
Salu
Sista flaskorna - spara 10 %!
DRICKS!
TANK No 11 Syrah Appassimento 2020 - Cantine Minini TANK No 11 Syrah Appassimento 2020 - Cantine Minini
Rött vin Appassimento halvtorrt Italien Sizilien (IT) Terre Siciliane IGT (IT)
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle 6er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle
Salu
DRICKS!
3er Vorteils-Weinpaket - MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
3er Vorteils-Weinpaket - MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
Salu
6er Kennenlernpaket - Weine von Barone Montalto aus Sizilien 6er Kennenlernpaket - Weine von Barone Montalto aus Sizilien
Cuvée Rot - Weingut Sonnenhof Cuvée Rot - Weingut Sonnenhof
Rött vin halvtorrt Tyskland Württemberg (DE)
Salu
DRICKS!
6er Vorteils-Weinpaket - MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
6er Vorteils-Weinpaket - MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
Salu
DRICKS!
12er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle 12er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle
Salu
Sista flaskorna - spara 10 %!
Côtes-du-Rhône Rouge 2018 halbe Flasche 0,375 Liter - Domaine E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge 2018 halbe Flasche 0,375 Liter - Domaine E. Guigal
Rött vin torr Frankrike Rhône-Tal (FR)
Salu
alkoholfri
Pelofino Toscana Rosso IGT - Le Pupille
Pelofino Toscana Rosso IGT - Le Pupille
Rött vin torr Italien Toskana (IT) Toscana IGT (IT)
Salu
DRICKS!
12er Vorteils-Weinpaket - MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini 12er Vorteils-Weinpaket - MEA CULPA Vino Rosso Italia - Cantine Minini
alkoholfri
vegan vegan
Rosé alkoholfrei - Weingut Sonnenhof Rosé alkoholfrei - Weingut Sonnenhof
Rosévin Tyskland Württemberg (DE)
Salu
3er Vorteils-Weinpaket - Rondeur Appassimento 2021 - La Grange 3er Vorteils-Weinpaket - Rondeur Appassimento 2021 - La Grange
Salu
-
3er Vorteils-Weinpaket Don Mannarone Terre Siciliane IGT 2020 - Mánnara
Salu
6er Vorteils-Weinpaket - Black Print trocken 2020 - Markus Schneider 6er Vorteils-Weinpaket - Black Print trocken 2020 - Markus Schneider
Santagostino Baglio Soria Rosso - Firriato Santagostino Baglio Soria Rosso - Firriato
Rött vin torr Italien Sizilien (IT)
Salu
Sista flaskorna - spara 10 %!
vegan vegan
- Harmonie de Gascogne Rosé 2021 - Domaine de Pellehaut
Rosévin torr Frankrike Sud-Ouest (FR)
Salu
DRICKS!
12er Vorteils-Weinpaket TANK No 11 Syrah Appassimento 2021 - Cantine Minini
12er Vorteils-Weinpaket TANK No 11 Syrah Appassimento 2021 - Cantine Minini
Rosso Amabile - Mánnara
Rosso Amabile - Mánnara
Rött vin halvsöt Italien Sizilien (IT)
Salu
DRICKS!
18er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle 18er Vorteils-Weinpaket La vie est belle Rosé 2021 - La vie est belle
Woodbridge Zinfandel - Robert Mondavi
Woodbridge Zinfandel - Robert Mondavi
Rött vin torr USA Kalifornien (US)
1 från 33

Syrahvin - från Frankrike till världens ände

Syrah är en druvsort i hela världen. Korsningen mellan Mondeuse Blanche och Dureza har sitt ursprung i norra Rhônedalen, där den levde ett lugnt liv som huvuddruvsort och i hela Frankrike som blandningspartner, särskilt med grenache och mourvèdre. Med cirka 70 000 hektar är syrah en av de mest odlade sorterna i Frankrike. Logiskt nog exporterades druvan snart över hela världen. 

Syrah är inte särskilt krävande och gillar det ganska varmt. Den är idealisk för de mestadels karga förhållandena i Australien. På bara 30 år blev den den viktigaste druvan på andra sidan jordklotet under det numera vanliga namnet shiraz. I motsats till den franska stilen har australiska syrah-viner en fruktig fyllighet och hög alkoholhalt. I Frankrike är de rika på tanniner och har en märkbar syra, i Australien är de fylliga och extraktrika. Helt olika och ändå samma. 

Vare sig USA, Sydafrika, Spanien, Argentina, Nya Zeeland, Chile eller Italien. Det finns knappast något land där syrahvin inte är populärt, pressat och drucket. Om du vill njuta av vin i fjärran länder är det värt att ta en titt på följande synonymer för Syrah: Shiraz, Hermitage, Sirac, Syra, Schiras, Nerreto di Saluzzo, Marsanne Noir, Entournerin, Antournerein Noir, Candive, Blasamina och Biaune.

Känd Vino!

  • Syrah-vinstockens ursprung var länge omtvistat. Den iranska staden Shiraz, Sicilien med den antika staden Syrakusa och norra Rhônedalen har gjort anspråk på att vara ursprunget till den ädla druvan. Endast DNA-analyser ledde till slutsatsen att syrah troligen har sitt ursprung i Frankrike.
  • Syrah är en av de få druvsorter som har ett feminint namn - la Syrah.
  • Skillnaden mellan syrah och shiraz är enligt vinvärlden stilen på vinerna. Syrah-vinerna vinifieras enligt fransk stil, dvs. eleganta, syrliga och strukturerade viner med lite alkohol, medan shiraz står för den utländska stilen och därmed kraftfulla viner med hög alkoholhalt.

Hur smakar Syrah-rött vin?

Druvsorten Syrah finns över hela världen. Smaken av rött vin varierar från land till land. Syrah anses i princip vara fyllig och mjuk, med en mörk och kraftig färg. Syrah är elegant. Med en vital syra är det tanninrika vinet ganska magert och mindre alkoholhaltigt. Kryddiga och bittersöta bäraromer från vilda bär och surkörsbär lockar näsan med en bred bukett.

Syrah-rödvin från varma områden har däremot mer effekt i flaskan. En fyllig kropp och en hög alkoholhalt gör vinet från Spanien, Italien och Australien till exempel till en stark, ibland lite söta och fylliga kandidat för dem som vill ha det lite starkare. Doften domineras av olika vilda bär, peppar och plommon. 

Odling och kvalitet

Syrah odlas främst i Frankrike (ca 70 000 hektar) och Australien (ca 44 000 hektar). Välkända vinregioner i Frankrike är Rhône-dalen (Côte-Rôtie, Saint-Joseph, Hermitage, Crozes-Hermitage och Cornas), Languedoc och Gaillac. Andra lager av shiraz odlas i Spanien (cirka 20 000 hektar), Argentina (cirka 13 000 hektar), Kalifornien (cirka 10 000 hektar), Sydafrika (cirka 10 000 hektar) och Italien (cirka 7 000 hektar). Delvis små odlingsområden i Kanada, Cypern, Mexiko, Algeriet och Schweiz gör syrah till en av de mest odlade druvsorterna i världen. Det röda vinet har etablerat sig i vinaristokratin under det senaste decenniet och anses vara en ädel druva av vinkännare. 

Druvsorten är sent knoppande och därmed skyddad mot sen frost. Syrah odlas dock främst på soliga platser, eftersom druvan redan reagerar känsligt på lätt fukt och kyla och föredrar varma terroir. Det är viktigt att vara försiktig när man skördar. Om syrah skördas för tidigt får vinet en bitter, grön ton. Om skörden sker för sent, minskar syran och den fruktiga aromen märkbart. Med optimal timing får du utmärkta och välbalanserade viner som du kan njuta av. Med vänner, med nära och kära, ta en klunk livsglädje med ett glas Syrah.

Rätt flaska Syrah för dig

På VINELLO hittar du otaliga syrah-viner som alla är värda ett glas. Här är några tips för att hitta ditt personliga vin.

  • Syrah-viner är oftast torra röda viner, men du kan också hitta fräscha roséviner från samma druvsort. I sällsynta fall framställs även söta viner.
  • För nybörjare rekommenderar vi billiga viner. Redan här kan du identifiera dina personliga preferenser mellan Syrah-rödviner från världens alla hörn. 
  • Om du är osäker på kvaliteten på ett visst vin är det värt att uppmärksamma branschtidningarnas utmärkelser, till exempel Falstaff eller Vinum. Våra kunders erfarenheter kan också hjälpa dig att välja. Våra sommelierer ger dig gärna råd per telefon eller e-post.
  • Oavsett om det är jul, en grillfest, en mysig kväll med vänner eller en lat söndag. Ett tillfälle är snabbt hittat, det rätta vinet kanske inte lika snabbt. Följ våra rekommendationer för olika tillfällen så serverar du alltid den rätta flaskan för en unik stund.

Köp Syrah vin online på VINELLO

Börja din resa runt om i världen med Syrah-rödvin från VINELLO. Vi levererar din favorit direkt till din dörr. Det är enkelt att köpa en flaska Shiraz online i vår webbshop, som är säkert förpackad och levereras på ett tillförlitligt sätt. Det är bara att beställa, öppna och njuta. Vi gör resten. Med vårt löfte om en rättvis och transparent inköpsprocess och tjänster vill vi göra vinet till en avkopplande upplevelse för dig. Upptäck vinets värld med det stora urvalet av toppviner från VINELLO vinhandel. De bästa Syrah-vinerna för alla vinkännare - speciellt för dig. 

Saker att veta om Syrah
Vad är Syrah-vin?
Syrah är en druvsort som används för framställning av rött vin. Syrah är en av de få druvsorter som grammatiskt sett är feminina på franska (La Syrah). Ett annat vanligt namn för Syrah är Shiraz. Syrah odlas främst i Frankrike, Spanien och Australien.
Vilken mat passar Syrah-vinet till?
Det fylliga rödvinet Syrah passar utmärkt till kraftiga kötträtter, till exempel biffar och stekar, och ett fylligt vesperbord med starka hårdostar och skinka.
Vilken är den idealiska dricktemperaturen för Syrah?
Liksom de flesta röda viner serveras Syrah vid 16-18°C.
Hur länge håller en öppen flaska Syrah?
En öppnad flaska Syrah-rödvin bör inte förvaras i kylskåpet i mer än 3 dagar. Flaskan ska stängas igen med en kork eller ett skruvlock.
Hur länge kan man förvara Syrah?
Syrah-viner är mycket tanninrika och kan därför lagras i årtionden. Flaskan ska förvaras horisontellt på en mörk, sval och temperaturbeständig plats.
Hur länge behöver Syrah-vinet andas?
De flesta Syrah-rödviner kan drickas direkt efter öppnandet.
Vad passar bra till Syrah-vin?
Syrah-rödvinet passar bra till alla typer av rött kött och viltkött, vare sig det är bräserat, stekt eller kokt. Kryddiga grönsaksrätter och mogna ostar rekommenderas också till vinet.
Upp Upp
Upp